БРАНКА КАТИЋ ПОНОВО НА ПОЗОРИШНОЈ СЦЕНИ У БЕОГРАДУ :: Semberija INFO ::

 

БРАНКА КАТИЋ ПОНОВО НА ПОЗОРИШНОЈ СЦЕНИ У БЕОГРАДУ


Улога баронице Софи у представи "Сумрак богова" на сцени Београдског драмског позоришта (БДП) Арене вратила је Бранку Катић вечерас на српску позоришну сцену послије неколико деценија одсуства из нашег театра.

Славна глумица, играла је у комаду хрватског писца Ивора Мартинића, у режији Јагоша Марковића, и са сцене је испраћена дуготрајним аплаузом публике у БДП Арени.

Овај комад, настао по мотивима чувеног филма Лукина Висконтија, премијерно је изведен 1. октобра прошле године. Бранка Катић је ускочила у представу умјесто Бранке Шелић улогом баронице Софи. Током јула допутовала је из Лондона, гдје годинама живи с породицом, како би се прикључила ансамблу на пробама.

Због погоршања епидемиолошке ситуације у региону одложена су планирана гостовања овог комада у Бару, Будви и Тивту. Причом о пропасти богате породице Есенбекових, времену нацизма у Њемачкој, раслојавању друштва, економској (не)моћи и моралном паду - редитељ Јагош Марковић се послије 13 година вратио у БДП.

У подјели "Сумрака богова" су осим Бранке Катић и Павле Пекић, Милан Лане Гутовић, Милан Чучиловић, Милица Зарић, Јово Максић, Исидора Симјановић, Владан Милић и Вања Ненадић.

Представа је освојила награду за најбољу режију и колективну глумачку игру на "Данима Јурислава Коренића" у Сарајеву.

(ТАЊУГ)