ШАРОВИЋ: РЕПУБЛИКУ СРПСКУ У БАЊОЈ ЛУЦИ ГРАДИМО, А У САРАЈЕВУ БРАНИМО :: Semberija INFO ::

 

ШАРОВИЋ: РЕПУБЛИКУ СРПСКУ У БАЊОЈ ЛУЦИ ГРАДИМО, А У САРАЈЕВУ БРАНИМО


Кандидат за српског члана Предсједништва БиХ, Мирко Шаровић, изјавио је на предизборном скупу у Лакташима да ће резултат СДС у овом граду изненадити многе.

Он је поручио да очекује добар резултат и да оптимизам гради на томе што СДС у Лакташима има оснажен одбор и добре кандидате на листама.

„Наша политика није политика конфликта, политика кризе и политика изолације и сукоба. Ми водимо политику мира и стабилности, како би омогућили да Република Српска буде боље мјесто за живот“ рекао је Шаровић.

Он је додао да и Лакташе и као друге крајеве Републике Српске највише погађа одлазак становништва, те да је то најбољи показатељ неуспјешне политике актуелне власти.

„Млади су разочарани и чак из овог краја Републике је отишао велики број људи у иностранство. Није отишао због опозиције, отишао је због власти. Задњих 15 година нас има 200.000 мање, највише је отишло младих људи. То је резултат актуелне политике и ствари морамо радикално мијењати. Ми смо спремни за то, и ја ћу као српски члан предсједништва водити политику која подразумијева да у Бањој Луци градимо, а у Сарајеву бранимо Републику Српску“ истакао је Шаровић.

Миладин Станић, носилац листе СДС за Парламентарну скупштину БиХ из изборне јединице 1, рекао је да је убијеђен у побједу након изборне трибине у Лакташима.

„Налазимо се у Лакташима, гдје је у последњој деценији завршило више од милијарду марака државног новца, а да се то не види на стандарду грађана. Овдје се највише краде и одавде нам је најдраже најавити побједу и прекид са том праксом“ поручио је Станић.  


​СДС