KОАЛИЦИЈА ЈЕДИНСТВЕНО: БИРАЈМО ПОЛИТИKУ МИРА И СТАБИЛНОСТИ :: Semberija INFO ::

 

KОАЛИЦИЈА ЈЕДИНСТВЕНО: БИРАЈМО ПОЛИТИKУ МИРА И СТАБИЛНОСТИ


Представници Kоалиције 12 странака и листа из Семберије који подржавају кандидатуру Милорада Додика  за предсједника Републике Српске и Жељке Цвијановић за српског члана Предсједништва БиХ, поручили су на великом заједничком народном митингу у Бијељини да Српска има прилику да изабере кандидате који ће наставити политику мира, стабилности, очувања и јачања Републике Српске.



Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић рекао је да су кандидати за предсједника Републике Српске Милорад Додик и српског члана Предсједника БиХ Жељка Цвијановић усадили народу вјеру у јаку Републику Српску, са свим њеним надлежностима. Поручио је да нам сада требају слобода и равноправност. 

"Вјерујем да народ Републике Српске ни овај пут неће погријешити и неће допустити мешетарима да нас као друштво збуне, да нас усмјере на криви пут, јер ми са овог правог пута не желимо скренути ", рекао је Ђокић позивајући грађане да подрже Додика и Цвијановићку.



Представник Уједињене Српске Милан Новитовић рекао је да та странка има мудрост из које је и произашла одлука да за инокосне функције подрже Цвијановићеву и Додика.

"Ово је прилика да изаберемо најбоље за предсједника Републике Српске и српског члана Предсједништва БиХ,“ поручио је Новитовић  истичући да се ради о политичарима који знају „куда српски народ треба да иде и гђе треба да стигне“.
Представник ДЕМОС-а Споменка Стевановић рекла је да је на политичкој сцени значајан број људи који никад нису ништа радили и неостварени су, а сада хоће да воде државну политику.

 "Грађани ће бирати између наше опције - сигурне Републике Српске, и опозиције која нуди неизвјесну будућност. Сигурна сам да ће грађани гласати за нашу опцију, а ми ћемо радити још боље", поручила је Стевановићева. 

Представник Народне партије Српске Дико Цвијетиновић рекао је да је било много изазова како на унутрашњем тако и на иностраном плану, али су Додик и Цвијановић доказали да имају свој став и  политику која штити интересе Српске.

„Доказали су да су једини политичари који могу заступати интересе Републике Српске и српског народа. Зато сам увјерен да 2. октобра неће побиједити они који немају свој став, немају своју политику, него проводе политику неких страних амбасада чије државе нису пријатељи Републике Српске ни српског народа“ поручио је Цвијетиновић. 

​ 

Оснивач РСС-а Славенко Ристић рекао је да је сигуран да нико од кандидата СНСД-а и коалиције неће издати свој народ, а Републику Српску послије ових избора чекају велики политички изазови „у којима ћемо се борити да сачувамо и нашу слободу и наша права и наш национални идентитет.“ 

„У тој великој политичкој утакмици борићемо се да сачувамо и економски и политички ојачамо нашу задужбину – Републику Српску. За велике политичке изазове потребни су велики политичари, а Милорад Додик и Жељка Цвијановић то јесу“ поручио је Ристић, и нагласио да овим позивом не тражи глас ни за кога другог осим " гласа за Републику Српску".

На великом митингу у Бијељини су представљени и кандидати за посланике у Народној скупштини Републике Српске и Парламентарној скупштини БиХ.