Крсна слава угљевичких медицинара: Пацијенти-њихова светиња :: Semberija INFO ::

 

Крсна слава угљевичких медицинара: Пацијенти-њихова светиња


Здравствени радници Дома здравља Угљевик обиљежили су данас крсну ове здравствене установе-Аранђеловдан ломљењем славског колача у храму Свете Петке Параскеве.

Након Свете литургије, парох угљевички, протојереј Александар Тешић у честитки је поручио да је бити љекар и медицински радник дар од Бога.

-Они су наши земни анђели, наши помоћници, у свакој прилици и неприлици они нам помажу да издржимо све тјескобе овог живота. Њихова служба је дар од Бога, дар који Бог даје одређеним људима да би помагали свима нама. И та служба је велика и узвишена, то је прије свега хуман рад, рад у коме се огледа човјекуљубље и богољубље-рекао је Тешић.

Директор Дома здравља Цвјетана Драгоњић је, уз честитке, запосленима захвалила за предан и пожртвован рад у служби свих грађана Угљевика и Подмајевице истакавши да су они најзаслужнији за позитивне резултате које биљежи ова здравствена установа у посљедње двије године.

-Настављамо да радимо на медицинској опремљености, кадровском јачању и као и до сада, у првом плану су наши пацијенти како би били још задовољнији пруженим услугама-најавила је Драгоњићева.

Кум славе био је начелник Угљевика Василије Перић који је заједно са предсједником Скупштине општине Угљевик Зораном Лазићем присуствовао слави и молитвеном скупу.

Перић је честитао свим запосленима Дома здравља Угљевик крсну славу за које је рекао да увијек помажу онима којима је помоћ потребна и захвалио за све што чине за грађане ове подмајевичке општине.

-Хвала им на свим оним добрим дјелима и услугама према нашим суграђанима које су још боље у односу на неки претходни период-рекао је Перић.

Он је изразио очекивање да ће Дом здравља Угљевик и ову годину завршити са позитивним пословањем као што је то било и са претходном годином.

Перић је најавио даљу подршку општине Угљевик овој здрадвственој установи.