ПЕРИЋ: ПОРАСТ ПРИХОДА ПРИВРЕДЕ ЗА 7 ОДСТО И ИЗВОЗА ЗА 54 ОДСТО СА ПОДРУЧЈА ОПШТИНЕ УГЉЕВИК У ПОСЉЕДЊЕ ДВИЈЕ ГОДИНЕ :: Semberija INFO ::

 

ПЕРИЋ: ПОРАСТ ПРИХОДА ПРИВРЕДЕ ЗА 7 ОДСТО И ИЗВОЗА ЗА 54 ОДСТО СА ПОДРУЧЈА ОПШТИНЕ УГЉЕВИК У ПОСЉЕДЊЕ ДВИЈЕ ГОДИНЕ


Одборници Скупштини општине Угљевик на данашњој сједници усвојили су Нацрт плана локалног буџета за 2023. годину у износу од 16.320.014 КМ који је увећан за више од миллион КМ или 14 одсто од овогодишњег буџета.
 
Одборници су усвојили и Нацрт ребаланса плана буџета за 2022. годину у износу од 15.019.795 КМ.


 
Начелник општине Угљевик Василије Перић рекао је да је у посљедње двије године укупан раст прихода привреде у овој општини увећан  за 7 одсто  док је извоз увећан за 54 одсто.
 
-Задовољство ми је јер спадамо у ред општина које су имале позитивне резултате, обзиром да су посљедње двије године биле кризне у цијелом свијету-рекао је Перић.
 
Он је коментаришући буџет за наредну годину рекао да је развојни те да је непрестајно присутан инвестициони циклус у општини Угљевик.
 
-Значајан дио новчанних средстава биће издвојен за изградњу инфраструктурних пројеката и објеката. Планирани су подстицају за привреду и пољопривреду. Наставићемо подршку породицама-најавио је Перић.
 
Перић је истакао да општина Угљевик има једну од најнижих цијена цјелодневног боравка дјеце у вртићу која износи 95 КМ на мјесечном нивоу те ниске цијене комуналних услуга као и гријања.
 
Предсједник Скупштине општине Угљевик Зоран Лазић изразио је задовољство јер су данас скоро све тачке дневног реда усвојене једногласно.
 
-Скупштина општине Угљевик ради у пуном капацитету-закључио је Лазић.
 
Једногласно су усвојени извјештаји о раду начелника општине и Општинске управе за 2021. годину, општинских инспектора, те извјештаји о раду Центра за социјални рад, Центра за културу “Филип Вишњић” Дјечијег вртића “Душко Радовић”, Дома здравља Угљевик, Народне библиотеке, Средњошколског центра “Михаило Петровић Алас”, Спортско-рекреативног центра “Рудар” и Туристичке организације општине Угљевик за протеклу годину са програмом рада за 2022. годину.