СЛУЖЕН ПАРАСТОС ЗА ПОГИНУЛЕ РАДНИКЕ „РИТЕ УГЉЕВИК“ :: Semberija INFO ::

 

СЛУЖЕН ПАРАСТОС ЗА ПОГИНУЛЕ РАДНИКЕ „РИТЕ УГЉЕВИК“


Данас је испред управне зграде Рудника и Термоелектране Угљевик служен парастос за 46 погинулих радника овог предузећа, који су као борци Војске Републике Српске погинули у Одбрамбено-отаџбинском рату, 1992-1995.



-Само три дана након потписивања Дејтонског мировног споразума, 24. новембра 1995. године покренута је производња у нашем руднику и термоелектрани. Била је то тада веома лијепа вијест за све и најава мира и љепших времена. Да бисмо дочекали тај дан 46 наших колега је положило своје животе и од тог дана сваке године се на данашњи дан сјећамо њихове жртве и заслуге за миран живот свих нас“, рекао је Слободан Марковић, Извршни директор за опште и правне послове РиТЕ Угљевик.



Брига о породицама погинулих колега је политика Рудника и Термоелектране Угљевик свих ових поратних година. Побринули су се да ријеше стамбено питање свих породица својих погинулих другова које су имале неријешен проблем крова над главом. Сва дјеца која су се школовала имала су стипендије од РиТЕ Угљевик током цијелог трајања школовања. Обезбијеђен је посао за 154 члана породица погинулих бораца ВРС, и оних који нису били радници угљевичког рудника и термоелектране.



(Семберија инфо)