“Братска сарадња Угљевика са општинама Кидричево и Кавадарци” Пријем за делегације из Словеније и Сјеверне Македоније :: Semberija INFO ::

 

“Братска сарадња Угљевика са општинама Кидричево и Кавадарци” Пријем за делегације из Словеније и Сјеверне Македоније


Начелник општине Угљевик Василије Перић уприличио је пријем за делегације општине Кидричево из Словеније и Кавадарци из Сјеверне Македоније који су били у посјети овој подмајевичкој општини током славских свечаности.

Перић је нагласио да су пријатељи богатство.

-То су наше братске општине у којима имамо прилику да видимо добре стране функционисања локалних самоуправа а у овој години наш фудбалски клуб из Тутњевца је гостовао у општини кавадарци и и остварио сарадњу-рекао је Перић.

Он је подсјетио да се застава општине Угљевик непрестано вијори у парку “Генерација” у Кидричеву а када је постављена интонирана је химна Републике Српске.

-Више пута у току године званично одлазимо у посјету Кидричеву али и њих угостимо у Угљевику. У наредном периоду договорено је да наше ловачко удружење посјети ову словеначку општину и да остваре сарадњу-навео је Перић.
Жупан општине Кидричево Антон Лесковар каже да се види напредак Угљевика на свим пољима.

-Када дођем у Републику Српску и наш братски Угљевик, обавезно посјетим и угљевичка села и заиста је све лијепо уређено и види се да је то напредна средина са љубазним, вриједним и честитим домаћинима-рекао је Лесковар.

Представник општине Кавадарци Перо Николов истакао је да општина Угљевик има потенцијал за даљи развој.

-Потрудићемо се да нашу сарадњу подигнемо на виши ниво, а то је сарадња из области привреде-рекао је Николов.
Гости из Сјеверне Македоније посјетили су и угљевичко Комунално предузеће “Компред”.