„Подршка најмлађим суграђанима“: Малишани из Угљевика учесници НТЦ кампа на Гучеву :: Semberija INFO ::

 

„Подршка најмлађим суграђанима“: Малишани из Угљевика учесници НТЦ кампа на Гучеву


Начелник општине Угљевик Василије Перић заједно са шефом кабинета Милорадом Јовичићем посјетио је синоћ малишане из Угљевика, њих 29, који бораве на седмодневном кампу „Николе Тесле центра“ на планини Гучево у Србији.

Овај камп похађају дјеца од пет до 12 година а њихов одлазак суфинансирала је општина Угљевик са 8.550 КМ.

Аутор НТЦ система учења доктор Ранко Рајовић из Новог Сада каже да свака смјена броји од 70 до 80 малишана и да је приоритет да мисле и да њихов мозак ради.

-Дјеца имају активности од 7.00 часова ујутру до 21.00 сат увече. Имамо радионице на којима их научимо како лакше да уче у школи, савладају градиво, да лакше повежу информације. Радимо и полигоне јер смо видјели да су нам дјеца све неспремнија-појаснио је Рајовић.

Он је истакао да се НТЦ програм учења ради у двадесет држава у Европи.

Начелник Угљевика Василије Перић  изразио је задовољство што дјеца могу да у дивном амбијенту и атмосфери похађају НТЦ систем учења.

-Поклањамо посебну пажњу нашим породицама, а суфинансирање боравка дјеце на НТЦ камп јесте вид помоћи породицама. Посебно је важан овај камп гдје наши најмлађи суграђани стичу одређена знања и вјештине-рекао је Перић.

Општина Угљевик, подсјетио је Перић да финансира бесплатну Школу спорта, фудбала, кошарке, пливања и све активности коју су везане за дјецу те да награђује најбоље ученике.

-Наш циљ је да породични живот у нашем Угљевику буде још бољи и квалитетнији са пажњом на дјецу-закључио је Перић.

Асистент на НТЦ кампу Младен Стевановић из Угљевика рекао је да је камп на Гучеву идеално мјесто гдје дјеца науче како да поштују себе и друге, своје и туђе вријеме као и правила понашања.

-Уче се развијању тимског духа, самопоуздању, а стварају пријатељства која ће трајати цијели живот. Дјеца су по цијели дан у природи, планинаре, вјежбају на полигонима. А похађају и радионице са ауторима НТЦ учења Ранком Рајовићем и Урошом Петровићем-рекао је Стевановић.

Он је додао да ће детаљан извјештај о сваком дјетету, у чему се истиче, а гдје је потребан додатан рад, по завршетку кампа добиће родитељи.

 
За Семберија инфо - Младен Василић