“ЧЕТИРИ ДЕЦЕНИЈЕ СЛУЖИО БОГУ И НАРОДУ” ПРИЈЕМ ЗА ПРОТУ МИЋУ ПАЈКАНОВИЋА ИЗ УГЉЕВИКА :: Semberija INFO ::

 

“ЧЕТИРИ ДЕЦЕНИЈЕ СЛУЖИО БОГУ И НАРОДУ” ПРИЈЕМ ЗА ПРОТУ МИЋУ ПАЈКАНОВИЋА ИЗ УГЉЕВИКА


Foto
Начелник општине Угљевик Василије Перић уприличио је данас пријем за пензионисаног свештеника протојереј-ставрофора Мићу Пајкановића, пароха угљевичког,  који је навршио четрдесет година свештеничке службе.

Пајкановић је био 37 година парох угљевички а претходно је био парох у Кожухама код Добоја три године.
 

-За пароха угљевичког постављен сам 1985. године гдје сам остао све до данас. За вријеме службовања урадили смо бројне пројекте, а прије свега радио сам на духовном јачању нашег народа, Светосавске омладине, Кола српских сестара-рекао је Пајкановић.

Он је истакао одличну сарадњу између Црквене општине Угљевик са локалном самоуправом на челу са начелником Перићем и изразио захвалност за све током година службовања.



Перић је истакао да је Пајкановић служио Богу и народу у богатој мисији свим срцем и љубављу.

-Отац Мићо је службовао у тешка времена, комунистичког једноумља, а заједнички смо прошли кроз период Одбрамбено-отаџбинскког рата, постратни период, несигурности нашег становништва али и кроз један миран период очувања онога чега смо стекли а то је Република Српска-рекао је Перић.

Пајкановић ће према Перићевим ријечима наставити своју мисију којој је посветио свој живот.
 

-За све што је чинио за вјеру, цркву и народ неизмјерно смо му захвални-нагласио је Перић.

Протојереј Александар Тешић, архијерески намјесник угљевичко-јањски, који је присуствовао пријему, замјениће Пајкановића на мјесту првог пароха угљевичког, а одлуком епископа зворничко-тузланског Фотија сједиште Архијерејског намјесништва угљевичко-јањског од сада је у општини Угљевик.