РИТЕ УГЉЕВИК: РЕЗУЛТАТИ ПРВОГ ДИЈЕЛА ГОДИНЕ - ДОБИТ 9.7 МИЛИОНА МАРАКА, ПРЕМАШЕН ПЛАН ПРОИЗВОДЊЕ! :: Semberija INFO ::

 

РИТЕ УГЉЕВИК: РЕЗУЛТАТИ ПРВОГ ДИЈЕЛА ГОДИНЕ - ДОБИТ 9.7 МИЛИОНА МАРАКА, ПРЕМАШЕН ПЛАН ПРОИЗВОДЊЕ!


Foto
Предузеће Рудник и Термоелектрана Угљевик, закључно са 30.06. 2022, остварило је добит од преко 9 милиона марака, тачније 9.716.802 конвертибилних марака, показују финансијски извјештаји о пословању за првих шест мјесеци ове године.
 
РиТЕ Угљевик, који у укупној производњи електричне енергије у Српској учествује са преко 30%, у првој половини једне од најизазовнијих година за енергетски сектор, остварио је значајну добит, а премашени су и планови производње електричне енергије и угља.
 
Производња електричне енергије у првој половини године  на Термоелектрани износила 819.09ГWх, чиме је план остварен у износу од 114%. 
 
Добре резултате у првој половини године постигла је и Радна јединица Рудник - умјесто планираних 885.000 тона, произведено је 1.040.288 тона, чиме је план премашен за 18%. Производња откривке износила је 4,508,919 м3, чиме остварење износи 107%.
 
Овакви резултати посљедица су додатног залагања менаџмента и радника РиТЕ Угљевик, како би снабдијевање електричном енергијом у Српској, упркос бројним изазовима, текло неометано.
 
До краја године очекује се реализација неколико вриједних инвестиција које су у току, као и редован годишњи ремонт заказан за септембар.