УЗ ПОДРШКУ ОПШТИНЕ ДЈЕЦА ИЗ УГЉЕВИКА УЧЕСНИЦИ НТЦ КАМПА НА ПЛАНИНИ ГУЧЕВО :: Semberija INFO ::

 

УЗ ПОДРШКУ ОПШТИНЕ ДЈЕЦА ИЗ УГЉЕВИКА УЧЕСНИЦИ НТЦ КАМПА НА ПЛАНИНИ ГУЧЕВО


Foto
Дјеца из Угљевика, њих 29, учествоваће наредних шест дана на кампу Никола Тесла центра /НТЦ/ који се одржана на планини Гучево у Србији.

Општина Угљевик суфинансирала је њихов одлазак са 8.550 КМ.

НТЦ асисистент из Угљевика Младен Стевановић рекао је да су аутори кампа Ранко Рајовић и Урош Петровић који ће препознатљивим програмом омогућити дјеци учење кроз игру и истраживање.

„Циљ НТЦ кампа је подстицање развоја, вјештина, знања и емоција који се у свакодневном животном ритму успорено развијају или су тотално запостављени“, појаснио је Стевановић.

Он је истакао да ће камп омогућити дјеци да упознају свијет око себе, унаприједе међусобну комуникацију, усвоје знања о природи и сналажење у њој те ојачају физичке вјештине и истраживачки дух.

У име општине Угљевик малишане је испратио шеф кабинета начелника општине Угљевик Милорад Јовичић нагласио је да је важна едукација дјеце за повећавање способности како физичких тако и умних.

„Овакви кампови су важни јер на тај начин дјецу одвајамо од лоших навика а самим тим стичу корисне и здраве навике“, рекао је Јовичић.

Он је најавио даљу подршку општине Угљевик најмлађим становницима ове подмајевичке општине.

Програм НТЦ учења је састављен из различитих активности и игара за дјецу, које се темеље на сазнањима о развоју и раду мозга и које, како многа истраживања показују, имају позитиван ефекат на развој мозга у периоду када је то најважније, у периоду најинтензивнијег раста и развоја, од рођења, па до приближно десете године старости. Игра као унутрашња мотивација дјетета је кључни фактор НТЦ програма.