„РАЗМЈЕНА ПОЗИТИВНИХ ИСКУСТАВА УГЉЕВИКА И ТЕСЛИЋА“ ПЕРИЋ И МИЛИЧЕВИЋ О ДАЉОЈ САРАДЊИ ОВИХ ЛОКАЛНИХ ЗАЈЕДНИЦА :: Semberija INFO ::

 

„РАЗМЈЕНА ПОЗИТИВНИХ ИСКУСТАВА УГЉЕВИКА И ТЕСЛИЋА“ ПЕРИЋ И МИЛИЧЕВИЋ О ДАЉОЈ САРАДЊИ ОВИХ ЛОКАЛНИХ ЗАЈЕДНИЦА


Начелник општине Угљевик Василије Перић угостио је данас начелника Теслића Милана Миличевића у овој подмајевичкој општини са којим је разговарао о даљој сарадњи ових локалних заједница.
 
Перић и Миличевић, након састанка, прошетали су градским тргом и угљевичким улицама.
 
-Циљ нашег састанка је унапређење сарадње наших општина, али и да размијенимо позитивна искуства из Угљевика и Теслића-рекао је начелник Угљевика Василије Перић.
 
Он је посебно истакао да је једна од тема састанка била опстанак људи на овим просторима као и садашња економска ситуација у овим општинама.
 
Миличевић каже да начелници општина увијек имају заједничке теме.
 
-Како очувати стабилност локалних заједница је тема која у посљедње вријеме мучи све становнике Српске. Пораст цијена како се одражава на становнике али и на функционисање општина су оно о чему сам разговарао са начелником Перићем који има огромно искуство као први човјек општине-рекао је Миличевић.
 
Оба начелника сагласни су да ће се у наредном периоду интензивније састајати и разговарати о пројектима који доносе добробит становницима ових локалних заједница.