ПРЕДУЗЕЋЕ РИТЕ УГЉЕВИК ДОБИЛО СПОР ПРОТИВ ТЕРЕX ИНЖЕЊЕРИНГА :: Semberija INFO ::

 

ПРЕДУЗЕЋЕ РИТЕ УГЉЕВИК ДОБИЛО СПОР ПРОТИВ ТЕРЕX ИНЖЕЊЕРИНГА


Foto
Обавјештавамо јавност да је Виши привредни суд у Бања Луци у спору по предмету „Тереx инжењеринг“ д.о.о. Бијељина против „РиТЕ Угљевик“ а.д. Угљевик донио пресуду од 29.12.2021. године  којом је усвојена жалба РиТЕ Угљевик на начин да је преиначена пресуда Окружног привредног суда у Бијељини од 25.03.2021. године и у цјелости одбијен тужбени захтјев д.о.о.  „Тереx инжењеринг“ у висини од 7.751.401, 09 КМ са законском затезном каматом почев од 29.07.2016. године, као неоснована у цјелости. 

Овом пресудом потврђени су ставови „РиТЕ Угљевик“ да д.о.о. „Тереx инжењеринг“ нема основа да потражује предметна финансијска средства, јер иста представљају финансијска средства која је д.о.о. „Тереx инжењеринг“ вратио овом предузећу по укинутим одлукама из раније вођеног парничног поступка покренутог још 2006. године по тужби д.о.о. „Тереx инжењеринг“.

Наглашавамо да је пред свим судским инстанцама окончан и првобитни парнични поступак покренут по тужби д.о.о. „Тереx инжењеринг“ из 2006.г, те да д.о.о. „Тереx инжењеринг“ нема више потраживања према „РиТЕ Угљевик“ ни по првобитно покренутом поступку.

Пресудом Вишег привредног суда од 29.12.2021. г. такође је констатовано да „Тереx инжењеринг“ д.о.о. код себе без основа држи и финансијска средства у износу од 2.798.556,00КМ која је наплатио 2014. године, а за која су такође укинуте одлуке које су биле основ за наплату, те се у наредном периоду може очекивати правоснажно окончање поступка по тужби предузећа против „Тереx инжењеринга“ што ће омогућити поврат предметних финансијских средстава које са законском затезном каматом износе око 5,5 милиона КМ, о чему је Окружни привредни суд у Бијељини већ донио пресуду од 01.10.2021. године чије потврђивање се очекује од стране Вишег привредног суда у Бања Луци.