ЛОПАРЕ: МИНИСТАР ШУЛИЋ ПОСЈЕТИО МИНИ САЈАМ ПЧЕЛАРСТВА И ДОМАЋИХ ПРОИЗВОДА :: Semberija INFO ::

 

ЛОПАРЕ: МИНИСТАР ШУЛИЋ ПОСЈЕТИО МИНИ САЈАМ ПЧЕЛАРСТВА И ДОМАЋИХ ПРОИЗВОДА


У Центру за културу Лопаре је одржан мини Сајам пчеларства и домаћих производа, први такав у Лопарама, као и у Републици Српској. Сајам је отворио министар трговине и туризма Денис Шулић.
„Лопаре имају очувану природу и то је оно што је најважнији потенцијал Републике Српске, уз добре домаћине и добру гастрономску понуду, што нас одваја од осталих туристичких дестинација“, рекао је министар Денис Шулић.



Шулић је додао да ће увијек бити савезник за све оно што је добро за становнике Лопара и Мајевице.
Пчелари са подручја Мајевице су изложили производе од меда, а такође на сајму су били изложени ракија и сир зарац. Како су поручиле домаћице које праве сир зарац, овај производ ће ускоро бити заштићен као аутохтони производ са подручја општине Лопаре.


Отварању сајма је присуствовао и начелник Лопара др Радо Савић који је са министром Шулићем касније разговарао о туристичком потенцијалу општине Лопаре.
Начелник Радо Савић је исказао захвалност на посјети министра Шулића, и истакао да се нада доброј сарадњи са министром у интересу Мајевице и Републике Српске.
Такође, Савић је рекао да ће се у наредном периоду тежити да се организује већи сајам са већим бројем излагача меда, с обзиром на то да на територији општине Лопаре постоји преко 4.000 пчелињих друштава.