ЛОПАРЕ: ДОДИЈЕЉЕНА ОПШТИНСКА ПРИЗНАЊА :: Semberija INFO ::

 

ЛОПАРЕ: ДОДИЈЕЉЕНА ОПШТИНСКА ПРИЗНАЊА


Одржана је сједница Скупштине општине Лопаре, подовом Дана општине Лопаре – Ђурђевдана, на којој су додијељена признања заслужним грађанима који својим радом и трудом дају значајан допринос у развоју Лопара. Сједницу је отворио предсједник Скупштине општине Лопаре Миленко Ристић који је истакао велику одговорност и рад локалне скупштине која је доносила одлуке на добробит свих грађана и која је препознала инвестициони потенцијал. Он је навео да је дугогодишња стабилна политка и добра комуникација међу одборницима у Скупштини општине Лопаре постала добра база за инвестиције у локаланој заједници.

 Начелник општине Лопаре Радо Савић је говорио о развоју, напретку и постигунутим резултатима у локалној заједници. Он је истакао неколико важних пројеката и активности које су реализоване за добробит локалне заједнице. Осврнуо и на остварену успјешну међуопштинску сарадњу општине Лопаре са општинама Угљевик, Теочак, Челић и Сапна. Такође је истакао и успјешну сарадњу општине Лопаре са дијаспором, посебно са Удружењем Мајевичана у Швајцарској. Уручена су и признања успјешним грађанима од стране начелника Лопара Раде Савића и предсједника Скупштине општине Лопаре Миленка Ристића.

Добитници Златне значке општине Лопаре су Илија Ђурић, Хуманитарна организација Брот Дес Лебенс, Стојко Ђокић, Радивоје Тојић, Васо Васић, Стојанка Пантић, протојереј Миленко Стевановић, протојереј Неђо Зарић и магистар Мићо Стојишић. Медаље Светог Ђорђа су уручене Цвјетку Ћирићу, др Борки Гаврић (постхумно), др Нади Шакотић, др Оливери Крсмановић, др Илији Јовићу и др Радији Томић. Добитници Захвалнице општине Лопаре за допринос развоју туризма на подручју општине Лопаре су Радивоје Ракић, Станко Ракић, Раденко Ракић, Милена Тришић, Миладин Ракић, Душко Ракић, Горан Ракић, Васо Миловановић, Светозар Ракић и Јела Миловановић. Такође, Захвалница општине Лопаре је додијељена и Илији Деспотовићу, за остварене резултате у спорту. Сједница Скупштине Општине је одржана уз одату пошту погинулим невиним ученицима и грађанима у два немила догађаја у Србији.