"РЈЕШАВАЊЕ ПРОБЛЕМА У ЕНЕРГЕТИЦИ" НЕШКОВИЋ НА САСТАНКУ ЕНЕРГЕТСКЕ ЗАЈЕДНИЦЕ ЕВРОПЕ У БЕЧУ :: Semberija INFO ::

 

"РЈЕШАВАЊЕ ПРОБЛЕМА У ЕНЕРГЕТИЦИ" НЕШКОВИЋ НА САСТАНКУ ЕНЕРГЕТСКЕ ЗАЈЕДНИЦЕ ЕВРОПЕ У БЕЧУ


Новоизабрани делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Желимир Нешковић изјавио је да је на састанку Зелених клубова земаља чланица Енергетске заједнице закључено да затварање рудника угља и термоелектрана има дубок социо-економски утицај на регионе зависне од угља. 
 
Нешковић је рекао да то затварање постаје све изазовније у тренутном контексту ризика сигурности снабдијевања и растућих цијена енергије.
 

"Рјешавање проблема недостатка енергената је у средишту Иницијативе за праведну транзицију Енергетске заједнице и зато је састанак био фокусиран на главне препоруке о томе како идентификовати и ријешити енергетско сиромаштво", рекао је Нешковић након данашњег састанка у Бечу.


 
Према његовим ријечима, на састанку се дискутовало и о отвореном регионалном Фонду за југоисточну Европу, као и областима транспорта и заштите животне средине.
 
Нешковић, који је потпредсједник Зеленог клуба БиХ, позвао је директора Секретаријата Енергетске заједнице Артура Лорковског да посјети БиХ и упозна се на лицу мјеста са проблематиком везаном за енергетске системе.