"ЗА ЧВРШЋЕ ВЕЗЕ СРПСКЕ СА ЊЕМАЧКОМ" ЖЕЛИМИР НЕШКОВИЋ РАЗГОВАРАО СА ПРИВРЕДНИЦИМА У БАВАРСКОЈ :: Semberija INFO ::

 

"ЗА ЧВРШЋЕ ВЕЗЕ СРПСКЕ СА ЊЕМАЧКОМ" ЖЕЛИМИР НЕШКОВИЋ РАЗГОВАРАО СА ПРИВРЕДНИЦИМА У БАВАРСКОЈ


Директор Дома здравља Лопаре Желимир Нешковић састао се данас у баварском граду Милдорф са Гинтером Кноблаухом, бившим парламентарцем Бундестага, Баварске покрајине и градоначелником у неколико мандата.
 
Кноблаух је позвао Нешковића да посјети парламент Баварске и најавио посјету Републици Српској.
 
-Већ почетком наредне године позваћемо Нешковића и делегацију Скупштине Републике Српске да буду наши гости у парламенту Баварске и да остваримо заједничку сарадњу-рекао је Кноблаух.
 
Састанак је организовао привредник и хуманитарац Мирослав Којадиновић, а присуствовао је и сувласник њемачке компаније “Доматек” Роберт Прилер као и одборник у Скупштини општине Лопаре Миланко Тошић.


 
Видео линком састанак је пратио и директор команије “Енгие” Штефан Фриш који запошљава 350.000 радника у цијелој Европи.
 
Нешковић, који је новоизабрани Народник посланик у скупштини Републике Српске истакао је да су пријатељи велико богатсво а посебно они којима је Република Српска у срцу као што су пословни људи из Баварске покрајине, једне од најразвијенијих области Европе.
 
-Потребне су чвршће везе Српске са Њемачком. На овај начин промовишемо Републику Српску, посебно у овом региону који је  један од најразвијенијих у Европи-рекао је Нешковић.
 
Он је подсјетио да је њемачка компанија “Доматек” у протеклом периоду  била снажна подршка Дому здравља Лопаре у виду бројних донација којима је унапређено здравство у овој мајевичкој општини.
 
Домаћин данашњег састанка Мирослав Којадиновић, који је сувласник компаније “Доматек” изразио је задовољство јер може да на овакав начин служи завичају и српском народу.
 
-Моја мисија је да увијек будем на услузи нашој Републици Српској а посебно да повезујем пословне људе који ће у економском смислу бити њена подршка-додао је Којадиновић.


 
Роберт Прилер, сувласник “Доматека” навео је да је већ неколико пута боравио у Републици Српској за коју каже да има огроман потенцијал развоја и у којој живе добри људи.
 
-Желим да своје знање и пословне везе уступим за развој Српске али и да младе људе попут Нешковића, који се својим радом и резултатима доказао као љекар, хуманиста и добар представник свог народа, подржим у сваком смислу-рекао је Прилер.
 
Штефан Фриш,  директор компаније “Енгие” и Кноблаух прихватили су позив Нешковића да посјети градове и општине Републике Српске како би се на најбољи начин увјерили у њене потенцијале.
 
Нешковић је и стручни сарадник за медицинска питања компаније “Доматек”.