ДОМ ЗДРАВЉА ЛОПАРЕ: ГИНЕКОЛОШКА СЛУЖБА ДОБИЛА ВРИЈЕДНУ ОПРЕМУ :: Semberija INFO ::

 

ДОМ ЗДРАВЉА ЛОПАРЕ: ГИНЕКОЛОШКА СЛУЖБА ДОБИЛА ВРИЈЕДНУ ОПРЕМУ


Дому здравља Лопаре испоручена је медицинска опрема вриједности око 20 000 КМ за потребе опремања гинеколошке амбуланте која је недавно почела са радом. Аднан Јабучар, службеник за односе с јавношћу у њемачкој хуманитарној организацији ASB (Arbeiter-Samariter-Bund), је саопштио да је набавка опреме реализована кроз програм који је обухватио седам општина у БиХ гдје је седам домова здравља добило медицинску опрему за којом је у претходним разговорима изражена потреба.

-Један од њих је и Дом здравља Лопаре за који је набављена опрема вриједности око 20 000 КМ“, рекао је Јабучар. Он је навео да је пројекат реализован и донаторска средства прикупљена посредством Савеза њемачких хуманитарних организација ADH (Aktion Deutschland Hilft)  за превенцију и лијечења ковида у здравственим центрима на Западном Балкану. Директор Дома здравља др Желимир Нешковић, изразио је захвалност њемачкој хуманитарној организацији и истакао да су донирани апарати врло значајни за Гинеколошку службу.

-Ова служба је нова у Дому здравља. Раније смо имали гинеколошке прегледе који су рађени на седмичном и двонедјељном нивоу, захваљујући гинекологу који је консултативно долазио из Бијељине, а сада ћемо те услуге моћи пружати самостално“, рекао је др Нешковић. Он је истакао да су апарат за ЦТГ који мјери откуцаје срца беба код трудница, гинеколошка сонда и конвексна сонда за савремени ултразвучни апарат три најважније ставке из поменуте донације. Доктор Слађана Мијатовић Јовановић, која води Гинеколошку службу Дома здравља, захвалила се на донацији и додала да је почела регистрација за пријаву у гинеколошки тим.

„Позивам све жене да се региструју, на основу мог искуства из породичне медицине видим да их велики број по пет и десет година није долазио на контролне прегледе код гинеколога“, навела је Јовановићева.