ПОСЛАНИК СДС УСРЕД ЛЕТА ПРИТЕКАО У ПОМОЋ ПУТНИКУ :: Semberija INFO ::

 

ПОСЛАНИК СДС УСРЕД ЛЕТА ПРИТЕКАО У ПОМОЋ ПУТНИКУ


Посланик СДС у Народној скупштини Републике Српске, Желимир Нешковић, који је иначе радиолог по струци и обавља дужност директора Дома здравља у Лопарама, синоћ је своје љекарско умијеће морао да примјени у авиону.

Наиме, приликом лета на линији Франкфурт-Сарајево једном путнику у авиону, којим је путовао и доктор Нешковић, изненада је позлило, па је само захваљујући брзој љекарској интервенцији лет до Сарајева прошао без принудног слијетања.

Нешковић за Српскаинфо потврђује да је синоћ имао несвакидашњу интервенцију у авиону.

– У току лета, неких двадесетак минута од поласка из Франкфурта, из кабине пилота преко микрофона смо обавијештени да је у авиону путник који има здравствене тегобе и да је могуће да дође до принудног слијетања. Онда су се обратили свим медицинским радницима, ако таквих има у авиону, да се јаве у контролну собу.

Отишао сам тамо и затекао човјека из Саудијске Арабије, који је помало причао наш језик. Он се жалио на тегобе у стомаку, које су се шириле на грудни кош – открива Нешковић.

Након што је пацијенту измјерио крвни притисак, пулс, послушао рад срца и измјерио сатурацију кисеоника, Нешковић му је, како каже, одмах дао лијекове за болове у стомаку и против тегоба у желуцу.

– Увидом у пасош сазнали смо да човјек има 44 године. До Сарајева је био у стабилном стању, а онда је по слијетању дошла екипа Хитне помоћи. Не знам шта се даље догодило, али вјерујем да ће све бити у реду – рекао нам је Нешковић.

(Српска Инфо)