ЛОПАРЕ: ПОДЈЕЛОМ ДИПЛОМА ПОЛАЗНИЦИМА ЗАВРШЕНА ОВОГОДИШЊА ШКОЛА ПЛИВАЊА :: Semberija INFO ::

 

ЛОПАРЕ: ПОДЈЕЛОМ ДИПЛОМА ПОЛАЗНИЦИМА ЗАВРШЕНА ОВОГОДИШЊА ШКОЛА ПЛИВАЊА


За шездесет осморо дјеце са подручја општине Лопаре подијељене су дипломе о завршеној школи пливања коју је на базенском комплексу „Октопус“, у организацији локалне заједнице, спровео пливачки клуб "Атос- Сава" Брчко.

Тренер Дејан Ђукић из Брчког, који је водио наведену школу, је рекао да је ово друга година у којој пливачки клуб "Атос" учествује и реализује школу пливања. Он је упутио захвалност општини Лопаре што кроз поменуте активности, како је истакао, пружа младима једну сигурност на води.  



Предсједник Скупштине општине Лопаре Миленко Ристић је саопштио да општина Лопаре, четврту годину заредом, из буџета издваја по 25.000 КМ за организовање школе пливања за сву дјецу из ове локалне заједнице која желе да науче пливати, као и за сезонске улазнице за дјецу школског узраста, која похађају основну или средњу школу. Он је навео да у свему томе велику помоћ пружа Владо Антић, власник базена „Октопус“, који у те сврхе уступа своје објекте на кориштење.

- Драго ми је да пливање као спорт постаје масовно овдје у Лопарама, те да сваке године код дјеце постоји велика заинтересованост за школу пливања, а то доноси здрав начин живота“, рекао је директор Дома здравља Лопаре Желимир Нешковић. Он је нагласио да је то био циљ када се локална заједница, заједно са инвеститором, одлучила за изградњу базена у Лопарама.