"Важно је подржати спорт" - Хуманиста Мирослав Којадиновић најавио подршку фудбалском клубу "Мајевица" из Лопара :: Semberija INFO ::

 

"Важно је подржати спорт" - Хуманиста Мирослав Којадиновић најавио подршку фудбалском клубу "Мајевица" из Лопара


Хуманиста и привредник Мирослав Којадиновић из Њемачке посјетио је данас општину Лопаре у којој се састао са начелником ове мајевичке општине Радом Савићем и најавио подршку локалном Фудбалском клубу "Мајевица" за изградњу трибина.

Којадиновић је након пријема и обиласка спортског стадиона истакао да му је част што је један од иницијатора покретања акције за изградњу трибине.

-Важно је подржати спорт, и за општину и све грађане, али и младе људе који се баве здравим начином живота-рекао је Којадиновић.



Начелник Лопара Радо Савић рекао је да Фудбалски клуб “Мајевица” постоји 91. годину те да ће се радити на јачању његове инфраструктуре.

-Овај клуб проноси име наше општине, а важан је за младе људе и моја жеља је да погон овог фудбалског клуба броји преко 100 фудбалера у свим узрасним категоријама-рекао је Савић и захвалио Којадиновићу на подршци и у овом пројекту а позвао све привреднике да слиједе овај примјер и подрже клуб у складу са својим могућностима.

У знак захвалности Којадиновићу, домаћини су му уручили захвалницу и дрес овог фудбалског клуба са његовим именом.

Предсједник Фудбалског клуба “Мајевица” Дејан Тешић рекао је да ће се трибине градити са 600 сједећих мјеста.

Којадиновић је током боравка у Лопарама донирао и 200 тестова за брзо тестирање на корона вирус Дому здравља.

Директор ове здравстване установе Желимир Нешковић рекао је да је до сада Којадиновић донирао укупно 1.700 тестова заједно са компанијом “Дометек” у којој је сувласник.

-Од 2017 године константно имамо његову подршку, од набавке санитетског возила, помоћи у куповини савременог ултразвучног апарата али и апарат за брзо тестирање антигена на вирус корона-подсјетио је Нешковић.

Мирослав Којадиновић је познат по хуманости широм Републике Српске. Велики је пријатељ људи и општине Лопаре.


​За Семберија инфо - Младен Василић