Брчко: Уприличен пријем за ученике Основне музичке школе :: Semberija INFO ::

 

Брчко: Уприличен пријем за ученике Основне музичке школе


Поводом успјеха којег су на међународним такмичењима освојили ученици брчанске Основне музичке школе, градоначелник Брчко дистрикта Босне и Херцеговине прим. др Зијад Нишић, замјеник градоначелника др Анто Домић, главни координатор Владе Жељко Антић и шеф Одјељења за образовање Зоран Булатовић данас су у Градској вијећници уприличен пријем за ученике, професоре и директора школе.
 
„По свом саставу наставног кадра, по броју ученика, по инструментарију, по такмичењима, резултатима, а и по традицији, ова музичка школа промовише наш град у најбољем свјетлу, те имамо интенцију да се у Брчко дистрикту БиХ успостави и средња музичка школа. Желимо да наши талентовани ученици имају могућност свој потенцијал остварити кроз даље образовање, како би могли уписати музичку академију и представљати наш град“, изјавио је градоначелник Нишић.
 
Директор Музичке школе Јасмин Хасић истакао је да су ученици ове године освојили укупно 25 међународних награда у којима предњаче са освојеним првим мјестима, те је најавио традиционални годишњи концерт.
 
„Ја могу слободно да кажем да су то највећи и најљепши амбасадори ове локалне заједнице и Брчко дистрикт БиХ треба да буде поносан на ове ђаке који у сваком моменту на најљепши могући начин преносе име Брчко дистрикта БиХ у земље Европе. Ми ћемо сутра у Дому културе са почетком у 18.00 часова организовати годишњи концерт ученика Музичке школе, што ће бити прилика да грађани Брчко дистрикта БиХ виде и чују уживо сав тај таленат и рад који су ученици са својим професорима исказали кроз овај период, кроз ову школску годину“, истакао је директор Хасић.
 
„Могу да кажем да је иницијатива за оснивање Средње музичке школе жива и ми ћемо се у наредном периоду максимално потрудити да у оквиру постојеће Основне музичке школе формирамо и средњу, тако да би наши ученици који се опредијеле послије основне музичке школе могли да у истом граду наставе и у средњу музичку. Надамо се да ћемо уз подршку градоначелника, Владе и Скупштине Брчко дистрикта БиХ већ у наредној 2024/2025. школској години створити предуслове да почне са радом и Средња музичка школа“, изјавио је шеф Одјељења за образовање Зоран Булатовић.