РСС наставља да се шири, отворене канцеларије у Брчком! :: Semberija INFO ::

 

РСС наставља да се шири, отворене канцеларије у Брчком!


У Брчком су свечано отворене канцеларије Републичке странке Српске /РСС/, а предсједник Општинског одбора РСС Брчко др Слађан Мирановић истакао је да ће се ова политичка партија трудити да допринесе развоју дистрикта, покретању капиталних пројеката и одржавању мира, толеранције и суживота између три равноправна народа и свих грађана Брчког.


 
- Ми који смо иницијатори оснивања Општинског одбора Брчко видјели смо у овој политичкој причи која је кренула из Бијељине једну квалитетну и младу снагу. Чињеница је да многе ствари у дистрикту не функционишу како би требало, да постоји незадовољство грађана радом јавних институција, а с друге стране Брчко дистрикт има највећи буџет по глави становника у БиХ. Политичким дјеловањем желимо да спријечимо нерационално трошење буџетских средстава и да утичемо на реализацију већег броја јавних инвестиција – поручио је Мирановић.


 
Оснивач Републичке странке Српске, угледни привредник и хуманиста Славенко Ристић захвалио је Брчацима који су присуствовали отварању канцеларија у Улици Бранислава Нушића, те нагласио да је РСС странка која тежи да буде конструктивна, да гради, побољшава животни стандард грађана и да се залаже за оне који желе да остану у својој земљи.


 
- Ми ћемо се трудити да представљамо освјежење на политичкој сцени и да дамо шансу младима да граде бољу Републику Српску која ће бити орјентисана ка привреди, економији, бољем животном стандарду, миру и стабилности. Након Брчког, ширићемо се на истоку Српске, ка Зворнику, Лопарама и Угљевику – најавио је Ристић, који је на претходним Општим изборима освојио директан посланички мандат у Народној скупштини Републике Српске.


 
Након отварања канцеларија, приређена је вечера за симпатизере странке и госте у свечаној сали „Двор“, којој је између осталих присуствовао предсједник Скупштине Брчко дистрикта Синиша Милић.


 
У оквиру програма, наступили су Камерни хор „Арт Сербица“ и Фолклорни ансамбл „Просвјете“.