УСВОЈЕНА РАНГ-ЛИСТА СТУДЕНАТА КОЈИ СУ ОСТВАРИЛИ ПРАВО НА СТИПЕНДИЈУ :: Semberija INFO ::

 

УСВОЈЕНА РАНГ-ЛИСТА СТУДЕНАТА КОЈИ СУ ОСТВАРИЛИ ПРАВО НА СТИПЕНДИЈУ


Влада Брчко дистрикта Босне и Херцеговине на данашњем наставку 80. редовне сједнице усвојила је Приједлог одлуке о усвајању коначне ранг-листе студената Брчко дистрикта БиХ који су остварили право на стипендију за период од 1. 1. 2022. године до 31. 7. 2022. године.
 
Шеф Одјељења за образовање Владе Брчко дистрикта БиХ Зоран Булатовић казао је да је ове године програмом обухваћено 200 студената.
 
„Када су у питању студенти првог циклуса, њих је укупно 188. Ове године први пут смо додијелили стипендије и студентима другог циклуса студија и њих је укупно 12. Такође, донесен је и закључак да се иде на доношење одлуке о проширеној ранг-листи студената јер нам је остало још 24 студента који испуњавају услове, али због лимитираног броја од 200 студената у овој одлуци нису обухваћени. Надамо се да ће у неких наредних неколико дана бити процедурално све завршено како би и они ушли у програм стипендирања. Тиме би добили укупно 224 студента“, казао је Булатовић.
 
Он је подсјетио да су износи остали исти као и претходних година уз одређене измјене.
 
„На мјесечном нивоу издвојено је 200,00 КМ по студенту с тим што смо урадили и мале измјене у односу на претходни период. До сада је било да се стипендије исплаћују мјесечно, а сада смо донијели одлуку да се исплате обављају у двије транше, односно за првих седам мјесеци у једној транши исплатиће се 1400,00 КМ док ће се за прва три мјесеца нове академске године тј. октобар, новембар и децембар исплатити износ од 600,00 КМ“, казао је Булатовић.
 
Влада је на 80. редовној сједници на приједлог Одјељења за привредни развој, спорт и културу усвојила и Закључак о давању сагласности на Нацрт споразума између Европске уније и Босне и Херцеговине о учешћу Босне и Херцеговине у програму Европске уније „Програм јединственог тржишта“. На приједлог Одјељења за јавне послове усвојен је Закључак о давању сагласности на План и програм редовног чишћења и прања јавних саобраћајних површина за 2023. годину као и Закључак о давању сагласности на Програм редовног чишћења и прања јавних зелених површина за наредну годину.