ВЛАДА УСВОЈИЛА ПРИЈЕДЛОГ ОСНИВАЊА ТУРИСТИЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ БРЧКО ДИСТРИКТА БИХ :: Semberija INFO ::

 

ВЛАДА УСВОЈИЛА ПРИЈЕДЛОГ ОСНИВАЊА ТУРИСТИЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ БРЧКО ДИСТРИКТА БИХ


Влада Брчко дистрикта Босне и Херцеговине је на данашњој 81. редовној сједници усвојила Одлуку о оснивању Туристичке организације на приједлог градоначелника и у складу с Законом о правним лицима које оснива Брчко дистрикт БиХ.
 
Како је на конференцији за медије казао шеф Законодавне канцеларије Аднан Пашалић, ова туристичка организација би требало да почне с радом од 1. 1. 2023. године те је појаснио њен начин финансирања.
 
„У наредној буџетској години ће се обезбиједити средства за рад исте, а осим буџета, туристичка организација би се такође финансирала од боравишних такси као и кроз друге пројекте које би остварила у сарадњи с домаћим и међународним структурама“, изјавио је Пашалић, те додао да ће за смјештај брчанске туристичке организације бити обезбијеђена атрактивна локација у центру града.
 
Он је казао да ће кадровска структура ове организације бити преузета из постојеће Службе за туризам у Одјељењу за привредни развој, спорт и културу.
 
„Туристичка организација ће започети рад са 3 извршиоца, а онда ће се у даљем периоду видјети да ли ће бити потребе за повећањем кадровских капацитета. Ово је јако значајан пројекат Владе јер се овакве инвестиције препознају у региону и шире, тако да ће Брчко ради све више на побољшању туристичких промоција и туристичке понуде“, додао је Пашалић.