ИЗЈАВА ПРВОГ ЗАМЈЕНИКА ВИСОКОГ ПРЕДСТАВНИКА/СУПЕРВИЗОРА ЗА БРЧКО ДИСТРИКТ ЈОНАТХАНА МЕННУТИЈА :: Semberija INFO ::

 

ИЗЈАВА ПРВОГ ЗАМЈЕНИКА ВИСОКОГ ПРЕДСТАВНИКА/СУПЕРВИЗОРА ЗА БРЧКО ДИСТРИКТ ЈОНАТХАНА МЕННУТИЈА


Први замјеник високог представника и супервизор за Брчко Дистрикт Јонатхан Меннути позвао је данас све гласаче у Дистрикту да искористе своје демократско право и гласају на опћим изборима у недјељу, те тако активно учествују у одлучивању ко ће водити ову земљу наредне четири године.

У протеклих неколико година, грађани и грађанке Брчког су имали прилику да се увјере како се стагнација може преокренути када постоји политичка одговорност и активно учешће, како владајуће већине тако и опозиције, те свијест о заједничком циљу, а то је просперитет за цијелу заједницу.

Предстоји још много посла да се уради, али је Брчко показало праву путању за излазак из блокаде. Сада је тренутак да се иста промјена курса захтијева и на другим нивоима власти у Босни и Херцеговини. А то почиње изборима у недјељу.

Први замјеник високог представника/супервизор Меннути је изразио пуну подршку надлежним тијелима која раде на томе да осигурају интегритет и неометано провођење изборног процеса.

Међународна заједница је ту као поуздан партнер да помогне грађанима и институцијама ове земље, како би се Босна и Херцеговина вратила на пут просперитета који грађани и грађанке ове земље заслужују, закључио је Меннути.