Одржан састанак градоначелника Кадрића и министра Рамића :: Semberija INFO ::

 

Одржан састанак градоначелника Кадрића и министра Рамића


Градоначелник Брчко дистрикта Босне и ХерцеговинеЕсед Кадрић данас је с федералним министром расељенихлица и избјеглица Едином Рамићем потписао уговор којисе односи на два инфраструктурна пројектасуфинансирана од стране Федералног министарстварасељених лица и избјеглица и Владe Брчко дистриктаБиХ који ће бити реализовани у мјесним заједницамаШаторовићи и Бодериште.
 
Реализацијом потписаних уговора биће адаптиран иреконструисан кров на ЈУ XV основна школа уШаторовићима, као и саниран објекат амбуланте иматичног уреда у Бодеришту.
 
Током посјете ЈУ XV основна школа министар Рамић иградоначелник Кадрић су са менаџментом ове школскеустанове разговарали о условима у којимa учениципохађају наставу, као и са особљем амбуланте уБодеришту чија реконструкција ускоро треба да почне.
 
Градоначелник Брчко дистрикта БиХ Есед Кадрићзахвалио се Влади Федерације БиХ те министру Рамићуна досадашњој подршци као и издвојеном износу иизразио наду да ће се и у будућем периоду одржаватиуспјешна сарадња.
 
„Захваљујемо Влади Федерације БиХ на помоћиреконструкције крова у XV основној школи уШаторовићима, те санацији амбуланте и матичног уреда умјесној заједници Бодериште. За школу у Шаторовићимаје издвојено 60.000 КМ, а у МЗ Бодериште око 40.000 КМ“, казао је Кадрић. 
 
Градоначелник је подсјетио да је Влада Брчко дистриктаБиХ благовремено попунила апликацију на јавни позивФедералног министарства за расељенa лица и избјеглице, чиме су испуњени формално правни услови позива чимеје омогућена финансијска подршка Брчко дистрикту БиХ.
 
„Вјерујем да ћемо и у наредном периоду учествовати усличним пројектима које федерална Влада планира дапокрене. Реализовање ова два пројекта у Брчком свједочеда Влада Федерације БиХ води рачуна о равномјерномразвоју цијелог простора БиХ“, нагласио је Кадрић.
 
Федерални министар расељених лица и избјеглица ЕдинРамић казао је да је Брчко симбол заједничког живота изаједничких пројеката.
 
„Завршавамо два важна пројекта који су директно користза становништво у ове двије мјесне заједнице. Посебнонас радује да ћемо са Владом Брчко дистрикта БиХсуфинансирати санацију крова на основној школи. Оношто додатно оправдава овај пројекат је преко 100 ученикакоји похађају ову школу, од којих су већина изповратничке популације. Санацијом амбуланте и матичногуреда учинићемо угоднијим долазак и боравак мјештанаиз Бодеришта. Са градоначелником Кадрићем сморазговарали и о будућим заједничким пројектима који сузначајни за овај крај. Брчко је симбол заједничког животаи заједничких пројеката”, истиче министар Рамић
 
Брчко дистрикт БиХ је учествовао у јавном позиву„Изградња и санација инфраструктурних и другихобјеката значајну за ширу друштвену заједницу у мјестимаповратка на простору Босне и Херцеговине за 2022. и2023.“ који је расписало федерално Министарстворасељених лица и избјеглица.
 
Данашњем потписивању присуствовао је и шеф Кабинета градоначелника Амир Софтић, шефица Одјељења за расељена лица, избјеглице и стамбена питања Владе Брчко дистрикта БиХ Љубица Илић и координатор Владе Федерације БиХ за Брчко дистрикт БиХ Алија Османбашић.