БРЧКО: У Вијећници одржан припремни састанак поводом одржавања „Градске регате – карневал на води 2022“ :: Semberija INFO ::

 

БРЧКО: У Вијећници одржан припремни састанак поводом одржавања „Градске регате – карневал на води 2022“


У организацији Наутичког клуба Брчко дистрикта Босне и Херцеговине јуче је у Вијећници одржан припремни састанак с владиним одјељењима, јавним предузећима, Полицији Брчко дистрикта БиХ као и невладиним организацијама који ће пружити помоћ током одржавања манифестације „Градске регате – карневала на води 2022“ која се ове године одржава под слоганом „Спортски карневал на Сави“.

Састанку су присуствовали представници Одјељења за јавне послове – Капетанија Брчко, Одјељења за јавну безбједност, Одјељења за привредни развој, спорт и културу, представници Полиције Брчко дистрикта БиХ, Граничне полиција БиХ, ЈЗУ „Здравствени центар Брчко“, ЈП „Комунално Брчко“, ЈП „Лука Брчко“ као и представници Ронилачког клуба „Немо“, Црвеног крста/крижа Брчко и Омладинског центра „Вермонт“.

Наутички клуб Брчко захвалио се градоначелнику Еседу Кадрићу који је дао подршку у одржавању ове манифестације као и свим присутнима на састанку који су показали жељу за пружање помоћи током одржавања регате. Важност ове манифестације препознала је и Скупштина Брчко дистрикта БиХ.

Градска регата је препозната као пројекат од јавног интереса и финансира се из средстава Одјељења за привредни развој, спорт и културу и састоји се од атрактивног дефилеа окићених пловила и забавног програма.


Циљ регате је промоција наутике као спорта, унапређење туризма на подручју Дистрикта као и анимирање и промовисање заштите ријеке Саве.

Карневал на води одржаће се на дијелу излетишта Фицибајер у Брчком у недјељу, 14. августа с почетком у 11.00 часова. Након карневала, у 19.00 часова припремљен је и музички садржај.


Влада Брчко дистрикта БиХ