ДНС ЗУПУР: „БЛАГОСЛОВИ ГОСПОДЕ НАРОД ТВОЈ И РЕПУБЛИКУ СРПСКУ“ :: Semberija INFO ::

 

ДНС ЗУПУР: „БЛАГОСЛОВИ ГОСПОДЕ НАРОД ТВОЈ И РЕПУБЛИКУ СРПСКУ“


Foto
Традиционална котлићијада у Ражљеву (Брчко) одржана је 20. јула, у сриједу, са почетком у 16 часова, поводом славе села светог Прокопија, „Прокоповдан“. 
 
Православна црква слави Светог Прокопија Јерусалимског 8. јула, по јулијанском, односно 21. јула по грегоријанском календару. Свети Прокопије хришћански је светитељ који је, према легенди, добио задатак да затре хришћане. На том путу, Бог му се обратио и тај доживљај му промијени живот из коријена. Прокопије се назва хришћанином и прође велику голготу. 
 
Прокоповска котлићијада бројала је 40 учесника међу којима је био и Одбор дистрикта Брчко Демократског народног савеза. Међу учесницима брчанског ДНС-а, били су и гости из Бијељине потпредсједник ДНС-а , Миленко Зупур, Саво Попић, Цвијетин Лукић и Младен Савић (кандидати за посланике). 
 

„Котлић ме подсјећа на огњиште и заједништво. Око огњишта се окупљала породица. Овај догађај је симбол домаћинске Републике Српске, богате и од Бога благословене.“, рекао је у свом обраћању присутнима, Миленко Зупур, потпредсједник Демократског народног савеза. 

Загорка Буркановић, предсједник Одбора дистрикта Брчко, захвалила се свим присутним, који су допринијели својим присуством сјајној атмосфери.
 
 
„Хвала Господу и нашој великој Светој цркви која нас је окупила уочи великог свеца, Светог Прокопија, на једном мјесту. Иако различити, сви заједно окупљени смо данас на једном мјесту у братској љубави и слози. Овакав догађај подсјећа ме на Светога Саву и Свете ријечи: „Свети Саво ти помози, да живимо сви у слози“.“, истакао је Саво Попић, предсједник Регионалног Одбора ДНС-а.