Џонатан Менути нови супервизор за Брчко дистрикт БиХ :: Semberija INFO ::

 

Џонатан Менути нови супервизор за Брчко дистрикт БиХ


Фото: ОХР
Џонатан Менути званично је преузео функцију првог замјеника високог представника у Босни и Херцеговини као и функцију супервизора за Брчко дистрикт БиХ. Прије Менутија ову функцију обављао је Мајкл Сканлан.

Високи представник Кристијан Шмит поздравио је именовање новог замјеника високог представника и супервизора за Брчко и казао да је сигуран да ће велико искуство Менутија и познавање ситуације у региону значајно допринијети спровођењу мисије ОХР-а.


Менути је каријерни дипломата Више службе за спољне послове, у рангу министра – савјетника. Прије доласка у БиХ, Менути је обављао функцију вршиоца дужности начелника при канцеларији државног подсекретара за руковођење и директора за напредовање у каријери и распоређивање на функције Министарства спољних послова САД-а у Washington, D.C.

Претходно је у Вашингтону вршио дужност замјеника извршног директора Бироа за европске послове и Бироа за послове са међународним организацијама и замјеника извршног директора Извршног секретаријата у Стејт Департменту. У иностранству је обављао дужности у Истанбулу, Турска; Београду, Србија; Алматију и Астани, Казахстан; те у Москви, Русија. Прије него што се придружио Стејт Департменту, радио је за Министарство трговине САД-а при амбасадама у Атини, Грчка, и Сеулу, Јужна Кореја.

Менути је дипломирао на Универзитету Џорџтаун у области спољних послова, а постдипломске студије међународних односа и звање магистра наука стекао је на Универзитету Јејл. Учио је босански, турски, српски, руски и грчки језик.


Влада Брчко дистрикта БиХ