БРЧКО: Усвојена Одлука о финансирању и суфинансирању програма и пројеката удружења грађана из области спорта, културе и туризма :: Semberija INFO ::

 

БРЧКО: Усвојена Одлука о финансирању и суфинансирању програма и пројеката удружења грађана из области спорта, културе и туризма


Влада Брчко дистрикта Босне и Херцеговине усвојила је на данашњој сједници Одлуку о финансирању и суфинансирању програма и пројеката која су удружења грађана из области спорта, културе и туризма поднијели Одјељењу за привредни развој, спорт и културу.

Како је на конференцији за медије казао шеф Одјељења Перо Гудељевић, овом одлуком позиционирано је 1.388.000,00 КМ за програме и пројекте који су прошли евалуацију комисије, а ради се о укупном броју од 53 удружења из области спорта и 35 удружења из области културе и туризма.

Нагласио је да ће одмах након доношења ове одлуке бити објављен нови јавни позив на којем ће удружења, која нису прошла у првом кругу, имати прилику да исправе грешке у својим пројектима, а о чему ће их комисија обавијестити.

Ребалансом буџета је за спорт издвојено 1.200.000,00 КМ. Ова средства ће бити распоређена на основу посебне одлуке Владе, а тим средствима ће се покушати надомјестити све оно што није могло бити предмет пројеката и програма клубова из различитих области спорта, казао је Гудељевић.

„Гледаћемо да средства добију они који остварују најбоље резултате у својим ранговима такмичења, а у том дијелу ћемо финансирати и оне клубове који се такмиче у Европи, те ћемо посебну пажњу посветити за премијер-лигаше. Оно што ћемо додатно урадити јесте да ћемо побројати све манифестације и догађаје који су од посебног значаја за нашу заједницу и традиционално се одржавају у Брчко дистрикту биХ, јер ће на тај начин додјела средстава бити транспарентна што је уједно бржи, лакши и једноставнији пут за одобравање тих средстава, те ћемо фактички показати бригу о онима који на најбољи могући начин презентују Брчко дистрикт БиХ“ прецизирао је Гудељевић.


Влада Брчко дистрикта БиХ