Брчко: Уприличен пријем дјеце у Градској вијећници поводом Међународне недјеље дјетета :: Semberija INFO ::

 

Брчко: Уприличен пријем дјеце у Градској вијећници поводом Међународне недјеље дјетета


Поводом Међународне недјеље дјетета данас је градоначелник Брчко дистрикта Босне и Херцеговине Есед Кадрић заједно са шефом Одјељења за образовање Зораном Булатовићем и шефицом Пододјељења за предшколско и основно образовање Маром Маткић уприличио пријем за ученике основних школа са подручја Дистрикта те дјецу из брчанског обданишта „Наша дјеца“.

Присутна дјеца су поздравила градоначелника, затим су се представили те искористили прилику да покажу своје знање о правима дјетета. Уједно, постављали су њима занимљива питања, упутили похвале, исказали своје жеље за будућност те изрецитовали пригодне пјесмице.

„Дјеца су се врло добро припремила за овај сусрет и драго ми је да су, без имало оклијевања, постављали питања и изрекли своје жеље. Они су наша будућност и будућност овог града“, казао је Кадрић.

Након разговора градоначелник је заједно са дјецом обишао просторије Градске вијећнице, једне од препознатљивих грађевина и симбола града.

Међународна седмица дјетета се традиционално обиљежава сваке године у првој пуној седмици октобра, а за циљ има наглашавање права и потреба дјетета, као и положај дјетета у заједници у којој живи, расте и развија се.

Влада Брчко дистрикта БиХ