БРЧКО: Градоначелник угостио ученике Основне музичке школе :: Semberija INFO ::

 

БРЧКО: Градоначелник угостио ученике Основне музичке школе


Градоначелник Брчко дистрикта БиХ Есед Кадрић је уприличио пријем за колектив и ученике Основне музичке школе из Брчког поводом обиљежавања 71 године од оснивања ове образовне установе те освојеним наградама на међународним такмичењима које припале су малишанима са одсјека за виолину, флауту, клавир и гитару.

Градоначелник Есед Кадрић је честитао је Основној музичкој школи овај значајан јубилеј те истакао да је чињеница да је девет наших ученика освојило награду на међународним такмичењима потврда да Брчко уистину има велике таленте у области музике.

Такође је нагласио да се указала потреба да власти Дистрикта размишљају о унапређењу рада Основне музичке школе те да се почне с утврђивањем фазе формирања како средње музичке школе тако и одсјека у оквиру брчанске Гимназије.

„Мислим да је ово улагање исправно, неопходно и Влада Дистрикта ће бити велика подршка и Основној музичкој школи и свим њеним ученицима и могућностима да даље развијамо овај сектор културе како бисмо имали што више формално образованих музичара у нашој локалној заједници“, додао је Кадрић.


Јасмин Хасић, директор Основне музичке школе Брчко, захвалио се у име колектива школе, ученика и родитеља на пријему од стране градоначелника и Власти Брчко дистрикта који су препознали квалитет рада како ученика тако и наставника.

„Повод је јако лијеп, 71 година постојања школе у Брчком, затим награде ученика са такмичења које су стечене у времену пандемије када су ученици поред силних ограничења заиста се потрудили и успјели да навјежбају програме и да пред међународним стручним жиријем освоје седам првих награда те двије друге награде“, навео је Хасић.

Казао је и да из године у годину расте интересовање родитеља и ученика за похађањем Основне музичке школе.

„Тренутно бројимо више од 200 ученика и имамо велики број пријава за упис у први разред. Надам се да ће сви они ученици који желе да похађају Основну музичку школу имати прилику да то остваре у наредном периоду, али и да  се оствари дугогодишња идеја да град Брчко добије средњу музичку школу јер то заслужује с обзиром на бројне таленте који ван града похађају музичке школе“, рекао је Јасмин Хасић.

Милица Миловановић, ученица Основне музичке школе у Брчком, свира виолину, а на међународном такмичењу је награђена другим мјестом.

„Велика ми је част што сам трећи пут имала ту прилику да дођем у Градску вијећницу због успјеха на такмичењу. Планирам да наставим да се бавим музиком у будућности и да упишем средњу музичку школу и музичку академију“, казала је Милица.

Пријему су присуствовали и представници Владе Брчко дистрикта БиХ Зоран Булатовић, шеф Одјељења за образовање, као и Мара Маткић, шеф Пододјељења за предшколско и основно образовање.

Влада Брчко дистрикта БиХ