Од сутра појачана контрола саобраћаја на путевима који су у надлежности Полицијске управе Бијељина :: Semberija INFO ::

 

Од сутра појачана контрола саобраћаја на путевима који су у надлежности Полицијске управе Бијељина


На подручју Полицисјке управе Бијељине у периоду од 17.11. до 21.11.2023. године спроводиће се регионална акција појачане контроле саобраћаја усмјерена на контролу поштивања ,,односа возач-пјешак“, док ће се контрола возача под дејством алкохола проводити у дане 17.11.и 18.11.2023.године.

За десет мјесеци на подручју наше Управе евидентирана је 251 саобраћајна незгода са повређеним лицима, од чега је 12 са  погинулим лицима, 57 са тежим тјелесним повредама и 182 са лакшим тјелесним повредама. У овим незгодама 43 пјешака су задобила тјелесне повреде од чега је један пјешак смртно страдао, осам је задобило теже и 34 лакше тјелесне повреде.

Такође, за десет мјесеци текуће године 129 саобраћајних незгода су проузроковали возачи под дејством алкохола, што чини 14% од укупног броја саобраћајних незгода.

Полицијска управа Бијељина, још једном апелује на све ученике у саобраћају да поштују правила и да се приджавају саобраћајних прописа као би сви заједно допринели побољшању безбједности саобраћаја.