ТАЛАС ДОНАТОРСКИХ ВЕЧЕРИ У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ – БИЈЕЉИНА ДОМАЋИН ДРУГЕ ДОНАТОРСКЕ ВЕЧЕРИ ХУМАНИТАРНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ СРБИ ЗА СРБЕ :: Semberija INFO ::

 

ТАЛАС ДОНАТОРСКИХ ВЕЧЕРИ У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ – БИЈЕЉИНА ДОМАЋИН ДРУГЕ ДОНАТОРСКЕ ВЕЧЕРИ ХУМАНИТАРНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ СРБИ ЗА СРБЕ


У уторак, 06. јуна Хуманитарна организација Срби за Србе одржала је друго донаторско вече у Републици Српској у Ресторану „Пет језера“ у Бијељини.  Преко 80 гостију одазвало се позиву Хуманитарне организације Срби за Србе да својим присуством и донацијама помогне адаптацију куће породици Крстић-Маринковић из Бијељине која броји троје деце и живи уз велике здравствене и финансијске потешкоће. Процијењена вриједност пројекта је 40.000 КМ, што је уједно представљало и новчани циљ овог догађаја



Захвaљујући донацијама прије догађаја и на самом догађају прикупљено је 24.100 КМ. На име овог догађаја Хуманитарна организација Срби за Србе очекује одређени број уплата у наредним данима. Извjештај са тачним подацима биће објављен на сајту www.srbizasrbe.org

Програм је отворен благословом оца Велислава Мишуре и поздравном ријечју домаћина овог догађаја Владимира Сарића и приједседника Организације у Републици Српској Саше Вигњевића, након чега је пуштен филм у којем су приказани остварени резултати Хуманитарне организације Срби за Србе у претходних 18 година.



Атмосферу је зачинила хуманитарна аукција на којој је лицитирана икона Мајке Божије Тројеручице из манастира Хиландара и дрес репрезентативца Србије Луке Јовића док је за забавни дио вечери био задужена ансамбл „Фенечки бисери“ и бенд „Стара прича“.

Поред Требиња и Бијељине, Хуманитарна организација Срби за Србе ове године одржаће донаторске вечери у Београду 13. јуна, 20. јуна Чачку и 12. септембра у Новом Саду.



Хуманитарна организација Срби за Србе постоји од 2005. године и до данас су успјели да помогну више од 3.200 породица са више од 15.000 дјеце. До сада је прикупљено скоро 24 милиона конвертибилних марака донација док су само у претходној години прикупили више од 6 милиона конвертибилних марака.

Иза њих је рекордна година када говоримо и о помоћи и испорученим донацијама у Републици Српској. У претходној години помогли су 17 породица са 85-оро дјеце, испоручили помоћ за четири дома здравља, два вртића, једну основну школу и Народну кухињу Епархије захумско-херцеговачке и приморске у Требињу. Укупна вриједност испоручене помоћи у Републици Српској у 2022. години износила је више од 1.300.000 конвертибилних марака.