Tреће мјесто на Републичком такмичењу „Дјеца у саобраћају 2023” :: Semberija INFO ::

 

Tреће мјесто на Републичком такмичењу „Дјеца у саобраћају 2023”


Посебно мјесто у оквиру саобраћајно-образовних активности у основној школи заузима такмичење „Дјеца у саобраћају” које се сваке године организује под покровитељством Ауто-мото савеза Републике Српске и 48 ауто-мото друштава. 

Такмичење је проведено у двије дисциплине: познавање правила безбједног понашања у саобраћају (теоретски дио) и вожња на полигону спретности (практични дио). Овакав вид такмичења се организује сваке године и има за циљ да на популаран начин допринесе едукацији ученика из области саобраћаја и подизању нивоа превентивног дјеловања како би дјеца самостално учествовала у саобраћају, стекла потребна знања и усвојила друге образовно превентивне активности.

 
Финалном такмичењу претходила су регионална квалификациона такмичења одржана 29. априла у 12 градова и општина Републике Српске. Ученици ЈУ ОШ „Петар Петровић Његош” из Велике Обарске остварили су значајне резултате и тиме се пласирали на највиши ниво такмичења.
 
Ученици VI-2 разреда ЈУ ОШ „Петар Петровић Његош” су у екипном дијелу Републичког такмичења у Теслићу заузели 3. мјесто, а у појединачном дијелу такмичења Катарина Гаврић, ученица ове школе је остварила одличан резултат и од укупно 15 такмичара заузела треће мјесто. Ученици су на овом такмичењу имали прилику да једни другима пренесу стечена искуства из области безбједности саобраћаја, као и да кроз практични дио такмичења развијају такмичарски дух.
 
 
Наставница информатике и техничког, Рада Максимовић је као и сваке године припремала ученике из области познавања саобраћајних прописа и  безбједности, а ове године ученици су показали значајан успјех из ове области и тиме наставили традицију постизања добрих резултата.