ИЗБОР СПОРТИСТЕ ГОДИНЕ ГРАДА БИЈЕЉИНА 2022: Кандидати за најбољег педагога физичке цултуре :: Semberija INFO ::

 

ИЗБОР СПОРТИСТЕ ГОДИНЕ ГРАДА БИЈЕЉИНА 2022: Кандидати за најбољег педагога физичке цултуре


Манифестација Избор најбољег спортисте Града Бијељина за 2022. годину улази у завршну фазу. Спортски колективи који дјелују на подручју града имали су прилику до 14. јануара предложити кандидате за које сматрају да оствареним резултатима на спортским борилиштима испуњавају критерије ове манифестације. Свечаност проглашења најбољих биће уприличена шестог фебруара у Центру за културу “Семберија” у Бијељини.

У категорији „Најбољи педагог физичке културе“ редакција „Семберских новина“ је примила четири приједлога.
 
1.За најбољег педагога физичке културе Града Бијељина за 2022. годину Удружење педагога физичке културе средњих школа Бијељина, предложило је професорку Биљану  Добросављевић.

Биљана Добросављевић од 2018. године успјешно води кошаркашку секцију Гимназије „Филип Вишњић“ Бијељина са којом је у протеклим годинама остварила запажене резултате на републичким такмичењима МОИ РС. Током 2022. године мушка кошаркашка секција Гимназије освојила је прво мјесто на Републичком такмичењу, а потом и прво мјесто на међународном такмичењу. На Балканском првенству у баскету 3x3 које је одржано у Охриду, мушка екипа Гимназије освојила је прво мјесто и златну медаљу. Са женском кошаркашком екипом освојила је прво мјесто на Општинском и треће мјесто на Регионалном такмичењу. Професорица Биљана је 2019. године водила одбојкашку секцију. Такође се истакла у организацији многобројних школских, спортских такмичења (општинских, регионалних и републичких).

Успјех остварен од 2018 – 2022. године:

Кошарка (момци) 2018. године
И мјесто  -  Општинско такмичење  - Бијељина
И мјесто  - Регионално такмичење  - Бијељина

Одбојка (дјевојке) 2019. године
И мјесто – Општинско такмичење – Бијељина
И мјесто – Регионално такмичење - Зворник
ИИ мјесто – Републичко такмичење – Требиње

Кошарка (момци) 2022. године
И мјесто- Општинско такмичење – Бијељина
И мјесто – Регионално такмичење - Бијељина
И мјесто – Републичко такмичење – Бања Лука (златна медаља)
И мјесто – Балканско такмичење – баскет 3x3 -  Охрид (златна медаља)

Кошарка (дјевојке) 2022. године
И мјесто – Општинско такмичење - Бијељина
ИИИ мјесто – Регионално такмичење – Бијељина
 
 
2. За најбољег педагога физичке културе у 2022. години Рукометни клуб „Бијељина“ је предложио Миомира Трифковића, професора физичког у Гимназији „Филип Вишњић“ у Бијељини.
 
3. За најбољег педагога физичке културе у 2022. години Одбојкашки клуб „Радник“ је предложио Дариа Вујановића, професора физичке културе у Пољопривредној и медицинској школи у Бијељини. Професор Вујановић је освајач школског републичког првенства, координатор школских такмичења, ангажован у Одбојкашком клубу „Радник“ као тренер млађих категорија.
 
4. За најбољег педагога физичке културе у 2022. години пријавио се Синиша Павловић:

-Зовем се Синиша Павловић, рођен сам 29.08.1987. године у Тузли. Завршио сам Факултет за тјелесни одгој и спорт у Тузли 2011. године, а од 2012. године сам укључен у систем образовања Републике Српске кроз непрекидан рад у више образовних институција. Један од разлога за пријаву на овај конкурс поред освојених резултата у 2022. години је и чињеница да ми је 2022. година мали јубилеј рада у образовању. Од 2016. године сам запослен у ЈУ ОШ “Кнез Иво од Семберије”, Бијељина, а од 2018. године сам запослен у двије школе на подручју града Бијељина, ЈУ ОШ “Кнез Иво од Семберије” Бијељина и ЈУ ОШ “Јован Дучић”, Бијељина гдје и данас радим. Од досадашњег рада у васпитно-образовним институцијама посебно бих издвојио знатан број освојених републичких медаља са ученицима основних школа, преко 10 регионалних медаља и великим бројем општинских и градских медаља.“

(Семберија инфо)