ИЗБОР СПОРТИСТЕ ГОДИНЕ ГРАДА БИЈЕЉИНА 2022: Кандидати за најуспјешнијег спортског радника :: Semberija INFO ::

 

ИЗБОР СПОРТИСТЕ ГОДИНЕ ГРАДА БИЈЕЉИНА 2022: Кандидати за најуспјешнијег спортског радника


Манифестација Избор најбољег спортисте Града Бијељина за 2022. годину улази у завршну фазу. Спортски колективи који дјелују на подручју града имали су прилику до 14. јануара предложити кандидате за које сматрају да оствареним резултатима на спортским борилиштима испуњавају критерије ове манифестације. Свечаност проглашења најбољих биће уприличена шестог фебруара у Центру за културу “Семберија” у Бијељини.

У категорији “Најуспјешнији спортски радник” клубови из Бијељине су предложили шест кандидата: Данијел Перић (мали фудбал), Мира Пилиповић (кошарка), Богдан Ранкић (рукомет), Мирослав Савић (кошарка), Димитрија Јовановић (кик-бокс) и Миладин Стјепановић (стрељаштво).


 
1. Данијел Перић, приједлог РК „Бијељина“, КМФ „Радник МД Схоп“ и ЖФК „Радник Бумеранг“.
 
Данијел Перић је један од најзаслужнијих људи што се екипа КМФ „Радник МД Схоп” вратила тамо гдје јој је и мјесто. Са својим пријатељима је најзаслужнији за ревитализацију футсала у Семберији и повратак на сцену екипе која сигурним корацима граби према највишим дометима. Такође, Данијел је један од најбољих фудбалских судија у Републици Српској. У сезони 2021/22. био је најбоље оцијењени судија у Првој фудбалској лиги Републике Српске, те му је као признање додијељена част да суди утакмицу финала Купа Републике Српске за претходну сезону.


 
2. Мира Пилиповић, приједлог Кошаркашког клуба „Радник“.
 
Мира Пилиповић је преко 20 година саставни дио спортског колектива КК „Радник“. Својим радом и ангажманом доприносила је свим успјесима које је клуб остваривао. Њена посвећеност и преданост спорту препозната је од челних људи Кошаркашког савеза БиХ па је Мира уз различите репрезентативне селекције учествовала на бројним великим такмичењима.


 
3. Богдан Ранкић, приједлог ОК „Радник“.
 
Богдан Ранкић је предсједник Рукометног клуба „Бијељина“. Прије ове функције био је успјешан рукометаш а након завршене каријере посветио се креирању што бољих услова за развој рукомета у Бијељини.


 
4.Мирослав Савић, приједлог КК „Будућност Пролаб“.
 
Мирослав је дугогодишњи спортски радник у Кошаркашком клубу „Будућност“. Његов допринос успјешном функционисању клуба неизмјерно је велики на начин да су његове организационе способности биле од великог значаја за развој овог спортског колектива.


 
5. Димитрија Јовановић, приједлог Кик-бокс клуба „Пантер“.

Рођен 22.06.1975. године у Тузли, Јовановић је истакнути спортски радник, по својим резултатима познат у Босни и Херцеговини, Европи и свијету. Предсједник је и тренер Кик-бокс клуба „Пантер“ из Бијељине од његовог оснивања 12.12.2006. године до данас, потпредсједник је Комисије за судије Кик-бокс савеза Босне и Херцеговине и савезни судија у кик-боксу, члан је Управног одбора Кик-бокс савеза Републике Српске и предсједник Комисије за судије Кик-бокс савеза Републике Српске.

Димитрија Јовановић – Роx постигао је у 2022. години сљедеће резултате: Кик-бокс савез Босне и Херцеговине прогласио га је за најбољег тренера и судију за 2022. годину (ринговне дисциплине). Као тренер репрезентације Босне и Херцеговине у кик-боксу и тренер Кик-бокс клуба „Пантер“ заслужан је за резултате репрезентативаца и кик-боксера овог клуба Емира Тихић и Јасмина Рамића. Димитрија Јовановић, као тренер репрезентације Босне и Херцеговине у кик-боксу и тренер и спортски радник Кик-бокс клуба „Пантер“, заслужан је за освојено 3. мјесто Славољуба Будеше на Свјетском првенству за сениоре у кицкбоxингу, које је одржано у Мађарској (Будимпешти), од 04.11.2017. године до 12.11.2017. године, као и за освојено 3. мјесто Јасмина Рамића на Свјетском првенству за сениоре у кицкбоxингу, које је одржано у Венецији (Италија) од 15.10.2021. године до 24.10.2021. године.



6. Миладин Стјепановић, приједлог Стрељачког клуба за летеће мете „Семберија“.

Миладин Стјепановић је предсједник и један од оснивача СК „Семберија“ Бијељина, клуба који је дословно „ни из чега“ постао клуб који се може сматрати једним од најуспјешнијих клубова у БиХ и Републици Српској у 2022. години. Оснивањем клуба створен је основ за популаризацију овог спорта у Бијељини. Несебичном подршком у оснивању других клубова у оквиру Стрељачког савеза БиХ и Републике Српске најприје је у 2021. години организован КУП Републике Српске а потом у 2022. години организовано је и Првенство и КУП БиХ.

(Семберија инфо)