Потписан Меморандум о сарадњи и разумијевању између Педагошког факултета у Бијељини и Удружења „Отахарин“. :: Semberija INFO ::

 

Потписан Меморандум о сарадњи и разумијевању између Педагошког факултета у Бијељини и Удружења „Отахарин“.


Данас је  у просторијама Педагошког факултета у Бијељини потписан Меморандум о сарадњи и разумијевању између Педагошког факултета у Бијељини и Удружења „Центар за интегративну инклузију Рома и Ромкиња Отахарин“.

Далибор Стевић, декан Педагошког факултета Бијељина истакао је да је данашње потписивање Меморандума о сарадњи са Удружењем „Центар за интегративну инклузију Рома и Ромкиња Отахарин“ вид подршке, али и проширивања сарадње која већ годинама постоји.

- Са њима смо везани годинама, а доказ томе је и наша студенткиња Сњежана која код њих годинама ради, такође, много наших студената је волонтирало код њих у „Отахарину“ и сва искуства су позитивна. Данашњим потписивањем имамо и неке нове идеје које би провели у дјело. Такође, покушаћемо да ангажман наших студената у „Отахарину“ буде признат сваком студенту и да се то рачуна као приправнички стаж и ми ћемо се у том смислу обратити министарству за мишљење“, казао је Стевић.



Драган Јоковић, директор Удружења „Центар за интегративну инклузију Рома и Ромкиња Отахарин“ рекао је да је жеља и иницијатива Удружења „Отахарин“ да се што већи број студената Педагошког факултета у Бијељини укључи у рад њиховог Дневног центра.

- Мислимо да би укључивање што већег броја студената у нашем Дневном центру било на обострано задовољство, али и на задовољство наше дјеце којима треба помоћ педагошког особоља при образовању. Роми  нажалост имају много проблема када се ради о укључивању у образовни систем и имамо јако пуно дјеце која одустају од образовања.  Наш Дневни центар као социјална услуга има задатак да покуша ту дјецу да врати у систем образовања и нема бољег пута од сарадње са Педагошким факултетом. То су људи који се баве образовањем и то најмлађих, што је нама најважније, а ми као Удружење заиста се ослањамо на рад волонтера и волонтерски рад студената. У протеклом периоду смо имали јако добру сарадњу са Педагошким факултетом у Бијељини, на десетине студената обављало је волонтерски рад код нас“, истакао је Јоковић.


Семберија инфо - С. Ристановић