ГРАД БИЈЕЉИНА: Додјелом награда и захвалница обиљежен међународни Дан волонтера :: Semberija INFO ::

 

ГРАД БИЈЕЉИНА: Додјелом награда и захвалница обиљежен међународни Дан волонтера


Међународни дан волонтера прогласила је општа скупштина Уједињених нација 17. децембра 1985. године. Од тада се, сваке године 5. децембра, обиљежава Међународни дан добровољног рада за економски и друштвени напредак, односно Међународни дан волонтера. Циљ је све активности волонтера и њихов добровољни рад учинити видљивим на локалном, националном и међународном нивоу.  



Поводом обиљежавања овог међународног дана, градоначелник Љубиша Петровић данас је у Центру за културу “Семберија”, уручио признања најистакнутијим волонтерима у 2022. години. Новчаним износом од 200,00 КМ награђено је Удружење жена са инвалидитетом “Импулс” и Лука Милошевић, из организације Црвеног крста Бијељина, који су добили и захвалнице, а захвалнице су поред њих додијељене и Хелени Стојић из УГ “Руке” као и Душанки Глишић из Удружење жена са инвалидитетом “Импулс”.



Градоначелник Петровић је  честитао свима којима су данас уручене награде и захвалнице и нагласио да су то су људи великог срца, храбрости и посвећености.

- Они су увијек ту, да буду подршка и да оснаже своје комшије, пријатеље и суграђане и наравно да је задовољство бити заједно данас са свима њима. Надам се да ће им ово бити додатна мотивација да урадимо заједно још много добрих акција, а дужност Градске управе је да подржава овакве активности”, рекао је Петровић.

Да старосна доб није никаква препрека да би се неко бавио волонтерским активизмом, доказује и примјер  данас награђене Душанке Глишић, која и са пуне 83 године и даље несебично ради како би помогла другима.


​Семберија инфо - С. Николић