На подручју Полицијске управе Бијељина од 01. децембра појачана контрола брзине :: Semberija INFO ::

 

На подручју Полицијске управе Бијељина од 01. децембра појачана контрола брзине


У циљу превенције саобраћајних незгода у којима је неприлагођена и непрописна брзина кретања доминантан узрок тежих облика саобраћајних незгода, на подручју Полицијске управе Бијељина од сутра 01.12. до  31. 12. 2022. године уз помоћ тзв. „пресретача“ вршиће се појачана контрола брзине кретања возила.

Контрола брзине кретања вршиће се превасходно на магистралним путним правцима на локалитетима гдје се најчешће догађају  саобраћајне незгоде са настрадалим лицима, као и на подручју  уличне мреже града Бијељине.
Стање безбједности саобраћаја  у мјесецу октобру оцијењено је као задовољавајуће због смањења саобраћајних незгода са настрадалим лицима, у 110 незгода није било погинулих, шест лица је теже и 26 лица лакше повријеђено, а 19 саобраћајних незгода изазвали су возачи под дејством алкохола.Евидентирано је 1.550 саобраћајних прекршаја, из саобраћаја је искључен 101 возач, од тога 93 због вожње у алкохолисаном стању.

Полицијска управа Бијељина, апелује на возаче да поштују саобраћајне прописе и правила, посебно када је у питању ограничење брзине кретања, јер одговорним понашањем доприносимо безбједности свих учесника у саобраћају.