Округли сто „Превенција повреде дјечијих права и безбиједности на интернету“ :: Semberija INFO ::

 

Округли сто „Превенција повреде дјечијих права и безбиједности на интернету“


У Бијељини је вечерас одржан Округли сто под називом „Превенција повреде дјечијих права и безбиједности на интернету“.

Округли сто се одржава у склопу пројекта чији је циљ унапређење дјечијих права у БиХ, а који је почео је да се проводи претходне године. У оквиру њега покушавају се наћи рјешења за највеће проблеме везане за права дјеце у БиХ, попут недостатка ефикасног механизма сарадње измедју невладиних организација и институција државе, као и недостатка гласа дјеце о одлукама које се односе на њих.



Пројекат се проводи и у Бијељини, гдје је основана ЦАY група младих која се бавила прикупљањем података о дјечијим правима, са освртом на заштиту на друштвеним мрежама у основним и средњим школама у Бијељини.Сљедећи корак јесте презентација резултата и давање колективних рјешења за смањење ризика повреде дјечијих права и сигурности на друштвеним мрежама.
 
Циљ овог округлог стола јесте да окупимо институције од значаја у нашој локалној заједници које се баве питањима младих. Морамо се сви заједно потрудити, да радимо на превенцији насиља на друштвеним мрежама. Један од циљева може бити и то, да заједнички дођемо до рјешења на који начин се у школама можемо бавити овом проблематиком, односно да у оквиру школског програма уврстимо поједине сегменте који ће унаприједити заштиту дјеце на интернету”,рекао је Младен Ђурић, медијатор пројекта.

Овај пројекат реализују организација Наша дјеца Сарајево и Министарство за људска права и избјеглице БиХ, а уз финансијску помоћ Европске уније и Wорлд висион БиХ.
 

Семберија инфо