Градоначелник Петровић подноси нове кривичне пријаве: На тапету Аграрни фонд и поново “Еко - Деп” :: Semberija INFO ::

 

Градоначелник Петровић подноси нове кривичне пријаве: На тапету Аграрни фонд и поново “Еко - Деп”


- Немамо никакву комуникацију са директором Аграрног фонда и нисмо задовољни његовим радом. У раду Аграрног фонда постоји велики број неправилности и нетранспарентан рад. Ту имамо у виду креирање спискова који се тичу асфалтирања категорисаних и некатегорисаних локалних путева,  постављање јавне расвјете, као и расподјеле калцификата за обрадиво земљиште. Због нетранспарентних и незаконитих радњи одлучили смо да поднесемо кривичну пријаву против свих одговорних и службених лица у Аграрном фонду, на првом мјесту мислимо на директора Аграрног фонда и на Управни одбор Аграрног фонда на челу са предсједником Аграрног фонда, изјавио је градоначелник Бијељине Љубиша Петровић на данашњој ванредној конференцији за штампу у просторијама Градске управе.

Петровић је појаснио да Аграрни фонд нема никакве везе са асфалтирањем категорисаних и некатегорисаних путева, те са постављањем јавне расвјете и да је то искључива надлежност Градске управе и ресорних одјељења. У том смислу Петровић је поновио да Аграрни фонд не спада у круг субјеката којима Компензациони фонд РС може пружити директну подршку, те да износ  од три милиона КМ, који је пребачен Аграрном фонду Бијељина  од стране Компензационог фонда РС, нема никакве везе са санирањем посљедица и потешкоћа насталим усљед ширења заразних болести изазване вирусом корона.

“Градска управа није дала сагласност Аграрном фонду на Правилник о кориштењу и расподјели средстава Компензационог фонда, тако да правилник није ступио на снагу, а не може произвести ни правне посљедице. Бијељина заслужује пуно више средстава од Компензационог фонда Републике Српске и ми нисмо против тих средстава, али инсистирамо да њихова расподјела и утрошак буду транспарентни”, нагласио је градоначелник Петровић. 

У наставку конференције за штампу градоначелник Петровић је изјавио да ће бити поднесена и друга кривична пријава, након пријаве из јула мјесеца, против одговорних и надлежних лица у Скупштини и Надзорном одбору Јавног предузећа Регионална депонија “Еко - Деп”.

 “Кривична пријава биће поднесена против члана Скупштине у том предузећу, Нике Сијерића и против предсједника Надзорног одбора Слободана Трифковића. Узрочно - посљедично, кривична пријава биће поднесена и против директора “Еко Депа” Драгише Марјановића, јер су “грубо прекршили одредбе Закона о јавним предузећима РС, Закона о министарским, Владиним и другим именовањима и Статута Јавног предузећа Регионална депонија “Еко - Деп”. Омогућили су незаконито именовање Слободана Трифковића на позицију члана Надзорног одбора овог предузећа испред града Бијељина и Драгише Марјановића на позицију директора овог предузећа, јер су на конкурсу изабрали сами себе. Као другопласирани и трећепласирани кандидати од стране Комисије за избор и именовања они су, ипак, именовани на поменуте функције”, појаснио је градоначелник Петровић.


Семберија Инфо