ПОРАСТАО ДЈЕЧИЈИ ВРТИЋ „ЧИКА ЈОВА ЗМАЈ“ :: Semberija INFO ::

 

ПОРАСТАО ДЈЕЧИЈИ ВРТИЋ „ЧИКА ЈОВА ЗМАЈ“


Након двије године од изградње и адаптације објекта, данас је у бијељинској Мјесној заједници Патковача стављена тачка на бројне и замршене административне процедуре те је са радом започело шесто одјељење ЈУ Дјечији вртић „Чика Јова Змај“ под називом „Невен“. Капацитет овог одјељења је 45 дјеце или двије радне групе. Први дан, вртић „Невен“ је отворио врата за 27 малишана из Патковаче и околине а надлежни очекују да ће се у наредних мјесец дана попунити сва преостала мјеста.

-Отварање новог одјељења нашег вртића је веома значајно за нашу установу и Град Бијељину. Успјели смо проширити капацитете наше установе али нећемо стати на томе. Могу са задовољством најавити скоро отварање још једног одјељења у ужем центру града“, рекао је Славиша Вујановић, директор ЈУ Дјечији вртић „Чика Јова Змај“.
Свечаном чину отварања новог простора за одгојно-образовни рад присуствовали су челни људи Града Бијељина те представници Српске православне цркве. Свима њима је рецитацијама добродошлицу пожељело петеро Невенових малишана.
 

-Присуство оваквим догађајима представља велику част. Ново одјељење Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“ изграђено је заједничким дјеловањем Града Бијељина и Црквене општине Патковача која је уступила земљиште и објекат данас отвореног вртића. Не треба заборавити да је предсједница Републике Српске госпођа Жељка Цвијановић својом донацијом значајно помогла адаптацију овог објекта. Патковача је мјесто гдје је из године у годину евидентан раст броја дјеце па је један овакав вртић био пријеко потребан“, изјавио је Александар Ђурђевић, предсједник Скупштине Града Бијељина.

Градоначелник Бијељине, Љубиша Петровић акцентирао је још једном опредијељеност Градске управе ка улагању у одгојно-образовне институције на подручју Града. Крајњи циљ ове посвећености је повећање обухвата дјеце која похађају предшколске установе.

-Морамо да чувамо оно највредније што имамо а то су наша дјеца. Морам да искористим ову прилику и да кажем да је Градска управа и Дирекција за изградњу и развој града Бијељина завршила пројекат изградње и инсталирања семафоризованог пјешачког прелаза овдје у Патковачи, у непосредној близини школе, вртића и цркве. Тиме би се значајно повећала безбједност не само дјеце него и свих људи који овдје живе. Међутим, још увијек нисмо добили сагласност Јавног предузећа „Путеви Републике Српске“ који су надлежни за овај магистрални пут. Надамо се скором добијању њихове сагласности како бисмо могли урадити свој дио посла“, рекао је градоначелник Петровић.

Семберија инфо