ЗУМБА У ГРАДСКОМ ПАРКУ :: Semberija INFO ::

 

ЗУМБА У ГРАДСКОМ ПАРКУ


Foto: Semberija info
У склопу својих свакодневних активности на промоцији здравог живота кроз бављење спортом и рекреацијом Плесни клуб „101“ организовао је данас у градском парку вјежбу „Зумба – час у природи“. Бројни посјетиоци градског парка су били привучени занимљивом латино музиком која је допирала са одбојкашког терена гдје су чланице Плесног клуба „101“ демонстрирале покрете Зумбе.



-Зумба је комбиновани плесни и фитнес програм. Зависно од кореографије, садржи 30-40% фитнес елемената и 60-70% плесних корака. Као таква, веома повољно утиче на физичко и ментално здравље људи. Научна истраживања су констатовала позитиван утицај бављења зумбом на рад срца, снижавање крвног притиска као и на равномјеран развој и активирање мишића. Са друге стране, музика и плес су добитна комбинација за одлично расположење. На нашим терминима зумбе, ма колико се уморили и ма колико се ознојили, сви са тренинга одлазе својим кућама са великим осмјесима на лицима“, рекла је за „Семберија ИНФО“ Мила Михајловић, лиценцирани Зумба-фитнес инструктор.



Зумба је идеалан начин за обликовање тијела па се многи људи одлучују управо за овај начин вјежбања. Зумба је такође погодна за све старосне групе и оба пола без обзира на полазну физичку спрему кандидата, да ли има искуства у плесу или не.

-Зумба тренинзи су изузетно динамични и захтијевају пуно енергије, фантастични су за сагоријевање вишка калорија. То је један од разлога зашто смо изашли у парк, да у овој дивној природи покажемо нашим суграђанима један квалитетан и занимљив пут до здравог и лијепог духа и тијела“, истакла је Мила Михајловић.
 
(Семберија инфо)