У ГРАДСКОЈ УПРАВИ ОРГАНИЗОВАН ПРИЈЕМ ЗА КОШАРКАШЕ “БУДУЋНОСТИ” :: Semberija INFO ::

 

У ГРАДСКОЈ УПРАВИ ОРГАНИЗОВАН ПРИЈЕМ ЗА КОШАРКАШЕ “БУДУЋНОСТИ”


Пријем за шампионе Републике Српске

У Градској управи Бијељина данас је организован пријем за кошаркаше и тренере Кошаркашког клуба “Будућност” - шампионе Републике Српске, који су се пласирали у Премијер лигу БиХ.

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић честитао је кошаркашима “Будућности” на великом успјеху, истакавши да није мала ствар у наредној кошаркашкој сезони имати два кошаркашка клуба из Бијељине.


“ Захваљујући доброј организацији, пожртвованости, младим талентима, кошаркаши “Будућности” су на терену оставили срце, емоције и знање. У одлучујућем тренутку преокренули су резултат у завршници плеј -офа. Бијељина ће, као град спорта, кроз буџетски оквир, подржати Кошаркашки клуб “Будућност”, као што смо у прошлој години то учинили и за Кошаркашки клуб “Радник”. Циљ нам је да помогнемо ове клубове у тренутку када буду имали повећане трошкове током такмичења у Премијер лиги БиХ. Овим младим људима желим да нижу спортске успјехе, да постану и остану добри људи”, поручио је градоначелник Петровић.

Предсједник Скупштине града Александар Ђурђевић  подсјетио је да је велики број квалитетних  играча, који данас играју на регионалној и европској сцени, поникло из Кошаркашког клуба “Будућност”.
“Од срца им честитам на постигнутим резултатима. Ми смо ту да помогнемо свима онима који постижу запажене спортске резултате. Пружићемо им максималну подршку. Бијељина је била и остала град кошарке, јер је то најпопуларнији спорт у нашем граду. У овом клубу, као и у КК “Радник”, има пуно домаћих играча, те због тога у овај спорт морамо пуно више улагати него до сада. Ту мислим, прије свега, на адекватне услове за тренирање”, нагласио је Александар Ђурђевић.

Дарио Чојић, директор и тренер КК “Будућност, изјавио је да је клуб успио да оствари своје амбиције, а то је да заигра у Премијер лиги БиХ.
“Комплетна сезона је била и тешка и лагана. У финалној серији смо постигли резултат од 3:1 и ови момци су заслужили да играју у Премијер лиги БиХ. Сви играчи ће остати у клубу, а планирамо још и два појачања. Циљ нам је да Бијељину и наш клуб у наредној такмичарској сезони представимо у најбољем свјетлу”, истакао је тренер Чојић.
Милан Кајмаковић, кошаркаш који већ двадесетак година игра кошарку и који је са својим клубом до сада освојио пет титула, каже да му је ово, можда, и најдража титула до сада.

“Презадовољан сам постигнутим пласманом. Играче очекује напоран рад током љета и припреме за наступ у Премијер лиги БиХ. Наш клуб форсира младе играче. Има ту И нас неколико старијих играча. Момци су вриједни и амбициозни. То је концепт који ћемо његовати у наредном периоду. Што се тиче наступа у Премијер лиги, о томе је рано причати. Наш превасходни  циљ је да остваримо опстанак у Премијер лиги БиХ”, каже Милан Кајмаковић.

Семберија инфо