ЗАТРАЖЕНО ПРОДУЖЕЊЕ ПРИТВОРА ОСУМЊИЧЕНОМ ЗА ПОКУШАЈ УБИСТВА ДЈЕЧАКА :: Semberija INFO ::

 

ЗАТРАЖЕНО ПРОДУЖЕЊЕ ПРИТВОРА ОСУМЊИЧЕНОМ ЗА ПОКУШАЈ УБИСТВА ДЈЕЧАКА


Поступајући тужилац Окружног јавног тужилаштва Бијељина поднио је 17. јануара приједлог за продужење притвора против особе чији су иницијали Б.М.(60) због основане сумње да је 22. новембра прошле године у Патковачи код Бијељине покушао лишити живота дијете, чиме је починио кривично дјело убиства у покушају. Поступајући тужилац је свој приједлог образложио основаном бојазни да би боравком на слободи Б.М., с обзиром на обиљежја бића кривичног дјела које му се ставља на терет, могло доћи до нарушавања јавног реда.

Као што је већ познато, Б.М. је осумњичен да је починио кривично дјело тешко убиство у покушају над петнаестогодишњим дјечаком из Патковаче и у међувремену је провео мјесец дана у притвору.

Због бојазни да би осумњичени могао поновити наведено кривично дјело са слободе, те и због околности да је ријеч о кривичном дјелу за које је запријећена казна затвора од десет година или тежа затворска казна, суд је прије мјесец дана одлучио о доношењу рјешења о одређивању једномјесечног притвора.

“Наведено кривично дјело изазвало је велику узнемиреност мјештана и они су изразили забринутост за безбједност своје дјеце. Осумњичени је био у лошим односима са већином комшија, што је потврђено и изјавама предсједника Мјесне заједнице Патковача, локалног свештеника и директора подручне школе, те није искључена ни могућност протеста мјештана због ранијег понашања осумњиченог Б.М., наведено је у образложењу рјешења о одређивању притвора.

Семберија инфо