ОДРЖАН ТУРНИР У КЈОКУШИН КАРАТЕУ - ШПАНАЦ И ПОЉАЦИ НАЈБОЉИ :: Semberija INFO ::

 

ОДРЖАН ТУРНИР У КЈОКУШИН КАРАТЕУ - ШПАНАЦ И ПОЉАЦИ НАЈБОЉИ


Foto
У Бијељини је у суботу, 15. јануара одржан 3. Међународни турнир у кјокушин каратеу „РС Цхалленге“. Ову спортску манифестацију поводом 9. јануара, Дана Републике традиционално организује Шинкјокушин клуб „ТРБ“ из Бијељине. На турниру су учествовали такмичари из Пољске, Шпаније, Аустрије, Србије и Републике Српске, односно БиХ.



-Овај турнир организујемо због промовисања спорта, због промовисања правих вриједности, због промовисања Републике Српске. Кјокушин карате није лаган спортски стил. Он из човјека извлачи оно најбоље у човјеку. Од класичног каратеа се разликује по томе што је ово фул контакт карате односно карате у којем су дозвољени ударци. Само снажни људи, само карактерни људи могу да се баве кјокушин каратеом”, рекао је Игор Ранковић, предсједник Шинкјокушин клуба “ТРБ”.

Вишеструки вицешампион Европе, каратиста из Шпаније Хуго Круз побједник је Трећег међународног  турнира у кјокушин каратеу „РС челенџ“ у категорији сениора до 85 килограма,  а Пољаци Игор Ламот и Артем Акимиенков  најбољи су били у категоријама до 75 и преко 85 килограма.



Друга мјеста освојили су Константин Ристић из Републике Српске у категорији до 85 килограма, Петер Ајхингер из Аустрије у категорији преко 85 килограма, а Шпанац Јавијер Замора у категорији до 75 килограма. Трећа мјеста припала су Ивану Поповићу из Србије, у категорији сениори до 85 килограма, Камилу Берковицу из Пољске у категорији до 75 килограма, а Марко Стојановић и Вукан Рогановић из Србије дијелили су треће мјесто у категорији преко 85 килограма.



Најатрактивнији потез на турниру имао је Константин Ристић у мечу против Ивана Поповића.
На турниру су се такмичили и јуниори, кадети и пионири.

Свим освајачима медаља уручене су и новчане награде, а најбољи у сениорским категоријама добили су спортске стипендије у износу од по 1.000 евра.



Предсједник Европске карате организације шихан Коен Шаренберг из Низоземске похвалио је организацију турнира, јер су успјели да такмичење одрже на високом нивоу.

“Ово није велика кјокушин организација, али има велико срце и огроман потенцијал. Данас смо видјели много тога, надам се да ће наставити у овом правци и желим им много успјеха”, рекао је Шаренберг



Турниру су присуствовали и министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач и замјеник министра безбједности у Савјету министара БиХ Недељко Јовић, те представници града Бијељина.



Први турнир “РС челенџ” одржан је 2019. године на иницијативу већинског власника компаније “Технички ремонт Братунац” /ТРБ/ Славена Ристића, који је и генерални покровитељ такмичења, у организацији предсједника Шинкјокушин клуба “ТРБ” Игора Ранковића, пионира карате спорта у Бијељини.



(Семберија инфо)