ТУЖИЛАШТВО ЋЕ ЗАТРАЖИТИ ПРИТВОР ОСУМЊИЧЕНИМА ЗА ПРИПРЕМАЊЕ ОТМИЦЕ АДВОКАТА :: Semberija INFO ::

 

ТУЖИЛАШТВО ЋЕ ЗАТРАЖИТИ ПРИТВОР ОСУМЊИЧЕНИМА ЗА ПРИПРЕМАЊЕ ОТМИЦЕ АДВОКАТА


Foto: Velibor Tripić
БАЊАЛУКА - Републичко јавно тужилаштво затражиће да буде одређен притвор за Диану Јовић Цветиновић, Сању Ступар и Игора Перића, осумњичене да су припремали отмицу бијељинског адвоката Милоша Стевановића, потврђено је "Независним новинама".

Они су ухапшени у недјељу навече у Бијељини, док су синоћ спроведени у Тужилаштво, а данас су испитани.

Сумња се да је Јовић Цветиновићева била организаторка отмице, а мотив је, према доступним сазнањима, новац.

Наиме, спекулише се да је, наводно, постојао дуг који су осумњичени планирали да наплате тако што ће у саобраћају пресрести и отети Стевановића, а затим тражити откуп како би га пустили. Претпоставља се, заправо, да би мотив могао бити и пословни сукоб који већ годинама траје између Јовић Цветиновићеве и Стевановића.

Извори "Независних новина" потврдили су да је полиција пратила осумњичене те им прислушкивала и међусобне телефонске разговоре.

"Полиција је опрезно планирала моменат када ће их ухапсити тако да, с једне стране, прикупи довољно доказа, а да с друге стране ни на који начин не доведе у питање сигурност Стевановића", рекли су извори "Независних новина".

Из МУП-а Српске потврдили су да су припадници Управе за организовани и тешки криминалитет у недјељу око 20 часова на подручју Бијељине, а уз подршку припадника Специјалне антитерористичке јединице и ПУ Бијељина, ухапсили три лица.

Уз навођење њихових иницијала, из МУП-а су додали да их сумњиче за припремање отмице. Услиједили су претреси.

"Код Сање Ступар пронађен је аутоматски пиштољ, а код Перића пиштољ", навели су наши извори.

(Независне)