АМЕЛ ТУКА У БИЈЕЉИНИ: АТЛЕТИКА ЈЕ КУЛТУРА ПОНАШАЊА :: Semberija INFO ::

 

АМЕЛ ТУКА У БИЈЕЉИНИ: АТЛЕТИКА ЈЕ КУЛТУРА ПОНАШАЊА


Најтрофејнији бх. атлетичар, Амел Тука данас је боравио у Бијељини. Повод за изненадно појављивање је посјета Атлетском клубу „Атлетик“ из Бијељине који је Амел Тука искористио за тренинг са младим атлетичарима овог клуба. Најтрофејнија млада атлетичарка Бијељине, Ема Ковач у марту ове године јеупознала Амела Туку и са њим обавила тренинг у Зеници. Том приликом Амел је обећао да ће првом приликом посјетити Бијељину. И данас је испунио обећање.

-Дјеца су наше велико благо које требамо његовати и омогућити им услове да се баве оним што воле. У очима ове дјеце видим много жеље за игром, за трчањем и то ме много радује. Ја сам се са 18 година релативно касно почео бавити атлетиком тако да у оваквим приликама младима кажем да су бољи од мене. Они, ово златно, рано доба живота проводе тренирајући тако да од њих очекујем боље резултате од мојих. Увијек ми је драго када видим да се дјеца баве спортом а нарочито краљицом спортова. Атлетика је једна култура понашања, она нас учи правилном опхођењу према свему градећи добар и чврст карактер код спортиста“, закључује Амел Тука, финалиста овогодишњих Олимпијских игара.





Током боравка на атлетској стази Градског стадиона у Бијељини, дјечаци и дјевојчице из АК „Атлетик“ су трчали са бх. олимпијцем а он им је несебично дијелио савјете. Атлетске и животне.


-Ето дјецо, трчали смо? Јесмо. И, јесте ли видјели, имам ли ја крила? Неемаш! А имам ли ја какве чаробне моћи, па да ме не можете стићи? Нееемаш! Па како сам онда успио освојити тако пуно медаља? Тренирао си!! Како? Пууно! А кога сам морао слушати? Треенера! А и ти имаш тренера!!?“ текла је данас конверзација на Градском стадиону у Бијељини.
-Посјета Амела Туке је велика ствар за нашу дјецу јер се сваки дан не виђа атлетичар његовог формата. Они су данас са њим трчали, разговарали, сликали се и сигуран сам да ће, нарочито ови старији имати пуно користи од данашње посјете“, рекао је Срђан Нешковић, тренер Атлетског клуба „Атлетик“.

Semberija info